Ο Ολυμπιακός έκανε αρκετές αλλαγές στο ρόστερ του ενόψει της επόμενης αγωνιστικής περιόδου (πράγμα που δεν ήθελε, αλλά έτσι ήρθαν τα πράγματα). Μόνο στις θέσεις των ψηλών όμως, καθώς στην περιφέρεια (στις θέσεις “1” και “2”) έμεινε ίδιος. Ο Γιώργος Μπαρτζώκας όμως έκανε τις επιλογές του στη “φροντ λάιν” με στόχο οι Πρωταθλητές Ευρώπης να γίνουν πιο αθλητικοί και γρήγοροι.

Η ομάδα του Πειραιά έχασε το περσινό πρωτάθλημα από τον Παναθηναϊκό με τους Λάσμε και Γκιστ να κάνουν… πάρτι κάτω από τα καλάθια. Οι δύο αμερικανοί έμειναν στο αντίπαλο ρόστερ και έτσι ο Μπαρτζώκας προσπάθησε να πάρει παίκτες στην ομάδα του ώστε να κοντράρει φέτος στα ίσα τους ψηλούς των “πρασίνων”. Από την ομάδα του Πειραιά αποχώρησαν οι Άντιτς, Πάουελ και Σερμαντίνι (και οι τρεις αργοί και όχι ιδιαίτερα αλτικοί), αλλά και ο Χάινς, τον οποίο και όλοι στον Πειραιά ήθελαν να κρατήσουν στο ρόστερ τους.

Στη θέση τους, ήρθαν οι Ντάντστον, Πέτγουεϊ, Σίμονς και Μπέγκιτς. Αν εξαιρέσουμε τον τελευταίο, με τους τρείς πρώτους, ο Ολυμπιακός γίνεται αυτόματα πιο γρήγορος και αλτικός. Ενδεχομένως και καλύτερος στην άμυνα, καθώς οι συγκεκριμένοι παίκτες αποκτήθηκαν, ώστε να φοβίζουν τον κάθε αντίπαλο και να… σβήνουν τα φώτα στον αέρα. Μαζί τους στη “φροντ λάιν” του Ολυμπιακού θα είναι και ο Γιώργος Πρίντεζης, ο οποίος έχει γρήγορα πόδια, αλλά και ο Δημήτρης Μαυροειδής που έχει κορμί, αλλά ουδείς γνωρίζει αν θα χρησιμοποιηθεί περισσότερο τη νέα σεζόν.

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας φρόντισε να πάρει παίκτες, προκειμένου να ταιριάζουν κατά κάποιο τρόπο με τους ψηλούς του Παναθηναϊκού και να υπάρξει έντονη… μάχη. Τα σχήματα που θα μπορεί να χρησιμοποιήσει ο Έλληνας τεχνικός τη να σεζόν είναι πολλά, καθώς θα μπορεί να έχει και δύο “πύργους” στο παρκέ και χαμηλότερο σχήμα (κάτι που είχε και πέρυσι) με τους παίκτες που διαθέτει. Το θέμα είναι πως από τη στιγμή που η “φροντ λάιν” άλλαξε τόσο πολύ για τον Ολυμπιακό, θα χρειαστεί χρόνος, προκειμένου να δέσουν οι παίκτες μεταξύ τους…