To trade μεταξύ Kings και Cavaliers έφεραν τα δικαιώματα του Sasha Vezenkov στο Sacramento, επομένως ανοίγει ο δρόμος για την συμμετοχή του στο κορυφαίο πρωτάθλημα του κόσμου πέντε χρόνια, αφότου έγινε draft. Όπως είναι γνωστό οι “Βασιλιάδες” βασίζονται αρκετά σε Ευρωπαίους παίκτες, ενώ θα καλέσουν τον Βούλγαρο διεθνή κατά την διάρκεια του Summer League, για να εξετάσουν το ενδεχόμενο πιθανής συνεργασίας μεταξύ τους.

To κορυφαίο Αμερικανό περιοδικό «Sports Illustrated» αναφέρει ότι το μέλος της καλύτερης πεντάδας της Euroleague βρίσκεται πιο κοντά από ποτέ στο να μετακομίσει στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, εξαιτίας του πολύ καλού του σουτ. Ο Vezenkov με το δολοφονικό του σουτ έξω από την γραμμή των 6,75μ βοηθά πολύ στο spacing, την στιγμή που μπορούν να τον εκμεταλλευτούν εύκολα οι συμπαίκτες του όπως ο Sabonis και ο Fox, στους οποίους προσαρμόζονται οι αντίπαλες άμυνες.


Αναλυτικά τι γράφει το ηλεκτρονικό περιοδικό:

«Ο Σάσα είναι ένας από τους καλύτερους σουτέρ σε αυτό το μέγεθος, στη δεύτερη καλύτερη λίγκα του κόσμου. Παίκτης που μπορεί να εκμεταλλευτεί τις πάσες του Ντομάντας Σαμπόνις και τον τρόπο που ο Ντάαρον Φοξ κάνει τις αντίπαλες άμυνες να καταρρέουν με τα ντράιβ του. Τον περιμένουν στο Summer Λιγκ του Λας Βέγκας και θα του κάνουν πρόταση».