Επαιξε 51 δευτερόλεπτα. Θα τα θυμάται, όμως, σε όλη του την ζωή. Ο Ντέιβιντ Μπλατ έριξε χθες (19/3) στα βαθιά τον Αλεξέι Ποκουσέφσκι. Τον έβαλε στο τέλος του ματς με την Μπάγερν. Ο 17χρονος Σέρβος έπαιξε για πρώτη φορά στην Ευρώπη με την ομάδα και πήρε το βάπτισμα του πυρός. Εμεινε στο παρκέ 51 δευτερόλεπτα και είχε απολογισμό 1 πόντο (με 1/2 βολές, ενώ είχε και 0/1 τρίποντο), 2 ριμπάουντ, 1 ασίστ.  

 Το next big thing του Ολυμπιακού αποθεώθηκε από τον κόσμο, ενώ δέχτηκε και κλασικό «φατούρο» από τους συμπαίκτες του μετά το τελικό σφύριγμα.

Και μέσα σε όλα, έκανε και ρεκόρ και πήρε μια θέση στο βιβλίο της ιστορίας του Ολυμπιακού. Σε ηλικία 17 ετών 2 μηνών και 21 ημερών έγινε ο νεότερος παίκτης που έχει παίξει με τη ομάδα στη Ευρώπη. Μέχρι και χθες το ρεκόρ είχε ο Γιώργος Πρίντεζης, που είχε παίξει κόντρα στην Σλασκ το 2002 σε ηλικία 17 ετών, 7 μηνών και 17 ημερών.

Το Basketblog είχε παρουσιάσει στις 25/2 την ιστορία της ζωής του Σέρβου, ο οποίος είχε εντοπιστεί σε ηλικία 14 ετών το 2015 από τον Ολυμπιακό μέσω ενός βίντεο στο Youtube και ντύθηκε στα ερυθρόλευκα.

Ο Ολυμπιακός έβγαλε σήμερα (20/3) στην δημοσιότητα το βίντεο με την πρώτη του συμμετοχή Αλεξέι Ποκουσέφσκι.

 

ΤΟ ΒΑΠΤΙΣΜΑ ΤΟΥ ΠΥΡΟΣ ΤΟΥ ΑΛΕΞΕΪ ΠΟΚΟΥΣΕΦΣΚΙ