Παίκτης του Ολυμπιακού φαίνεται πως θα είναι ο Βασίλης Σπανούλης και για τα επόμενα τρία χρόνια, καθώς όπως προέκυψε από τη συνάντησή του με τους αδελφούς Αγγελόπουλους είναι μία… ανάσα από το να παραμείνει στην ομάδα του Πειραιά. Οι δύο πλευρές μίλησαν για αρκετές ώρες και όλα δείχνουν πως θα δώσουν τα χέρια και θα συνεχίσουν την πετυχημένη τους (μέχρι τώρα) συνεργασία.

Έτσι ο Βασίλης Σπανούλης δείχνει θα συνεχίσει να είναι ο αρχηγός των Πρωταθλητών Ευρώπης, παρά τις κρούσεις που δέχτηκε από την ΤΣΣΚΑ Μόσχας και την Μπαρτσελόνα, ομάδες που τον επιθυμούσαν διακαώς. Η χρονική διάρκεια της συμφωνίας μεταξύ των δύο πλευρών (αν επιτευχθεί) θα είναι για τρία χρόνια με τον “V-Span” (αν παραμείνει) να παραμένει ο φυσικός ηγέτης αυτής της ομάδας που τα τελευταία δύο χρόνια έχει πραγματοποιήσει σπουδαίες επιτυχίες.

Αν συμβεί αυτό, θα σημαίνει πως ο προγραμματισμός του Ολυμπιακού ενόψει της επόμενης σεζόν γίνεται πιο εύκολος καθώς ο μοναδικός παίκτης που… χάθηκε (από αυτούς που ήθελε να κρατήσει η ομάδα του Πειραιά) ήταν ο Κάιλ Χάινς. Πλέον οι ιθύνοντες του συλλόγου θα μπορούν να επικεντρωθούν στις επόμενες κινήσεις τους και με λιγότερο άγχος, ώστε να δημιουργήσουν μία άκρως ανταγωνιστική ομάδα που θα διεκδικήσει για μία ακόμη φορά την κατάκτηση της κορυφής της Ευρώπης.

Ο ίδιος ο Βασίλης Σπανούλης μετά το τέλος της συνάντησης των δύο πλευρών τόνισε: “Δεν έχει κλείσει τίποτα. Θα μιλήσουμε ξανά τη Δευτέρα είμαστε σε πολύ καλό δρόμο. Συζητήσαμε και για διάφορα άλλα θέματα που αφορούν την ομάδα. Απομένουν κάποια πράγματα ακόμα αλλά γενικά είμαστε σε καλό δρόμο”, ενώ σε ερώτηση αν τη Δευτέρα θα ανανεώσει με τον Ολυμπιακό, απάντησε: “Θα δούμε…”.

Από την πλευρά του ο Παναγιώτης Αγγελόπουλος λίγο αργότερα τόνισε: “Θα μας απαντήσει οριστικά τη Δευτέρα. Μέχρι τη Δευτέρα θα ξέρουμε. Ακόμη δεν μας έχει απαντήσει. Κατάλαβε αν η ομάδα είναι ισχυρή ή όχι από όσα είπαμε. Οι συζητήσεις είναι σε πολύ καλό δρόμο. Θα απαντήσει πάνω στη συγκεκριμένη πρόταση που του καταθέσαμε. Δεν θα μπω σε λεπτομέρειες. Κι εγώ έχω χάσει την μπάλα. Τέσσερις-πέντε ώρες κάναμε. Τις περισσότερες ώρες είχαμε μια γενικότερη συζήτηση”.