Ο Ολυμπιακός έπαιζε τον τελευταίο μήνα μπάσκετ που… σιχαινόσουν να δεις. Το καταγράψαμε, άλλωστε, στην αρθογραφία μας, όπου τονίζαμε περισσότερο την ικανότητα να πάρει το αποτέλεσμα και προβάλλαμε λιγότερο την εικόνα που έδειχνε η ομάδα πάνω στο παρκέ. Χθες, τα πράγματα ήταν εντελώς διαφορετικά, οι “ερυθρόλευκοι” -πέρα από τη νίκη- πρόσφεραν θέαμα στους φίλους τους. Κι αυτό είναι (ενδεχομένως) προϊόν αγάπης!

Θα ήταν πολύ καλό για μένα να μπορούσα να το διακρίνω, αλλά δεν φτάνω τόσο… βαθιά. Ευτυχώς, χαίρομαι που έχω καλούς φίλους οι οποίοι είναι ταυτόχρονα και λάτρεις του μπάσκετ, και επιστήμονες. Είδαν, λοιπόν, αυτό που κανονικά όφειλα να διακρίνω εγώ, το επισήμαναν και (με τις ευχαριστίες για την “ασίστ” στον καλό φίλο Γιώργο) το… παρουσιάζω (όχι, πάντως, σαν δικό μου. Απλά το συνυπογράφω με τα δύο χέρια).

Σημείωσε, λοιπόν, ο καλός φίλος Γιώργος: “Μου έκανε μεγάλη εντύπωση, στο ζέσταμα του χθεσινού αγώνα στο ΣΕΦ, όπως εκτελούσαν τα σουτάκια και ξανάπαιρναν θέση οι παίκτες, σε κάθε διασταύρωση έκαναν low five. Aμέτρητες φορές.

Ξέρεις, λόγω επαγγελματικής ειδικότητας, μου έκανε τρομερή εντύπωση, γιατί είναι μια κίνηση που ενισχύει την αγάπη μεταξύ των ανθρώπων. Η συνεχής επαφή, ενισχύει τους ανθρώπινους δεσμούς. Οικογενειακούς, φιλικούς, ερωτικούς.

Στη συνέχεια, όταν κάποιος βρίσκονταν στο παρκέ, έτρεχαν όλοι να τον σηκώσουν. Ακόμα και στη… στραβή του συμπαίκτη, δεν υπήρχε η γκρίνια παλαιότερων ετών, αλλά η φιλική συμβουλή. Αποκορύφωμα όλων η χρησιμοποίηση -πέρα από κάθε λογική- του Πάουελ, ώστε να υποστηριχτεί το αδύναμο μέλος της οικογένειας.

Μήπως είναι πολύ προσεκτικά σχεδιασμένη αυτή η λειτουργία της ομάδας (από επιστήμονες), σε μια εποχή διάλυσης των πάντων, να υπάρχει μια σταθερή ζεστή οικογενειακή σχέση, μεταξύ των παικτών;”.

Δεν θα διαφωνήσω στο ελάχιστο. Οι ομάδες, αυτές που ξεχωρίζουν, είναι οικογένειες. Ακούγεται τόσο τετριμμένο, αλλά είναι συνάμα αληθινό και… δύσκολο να επιτευχθεί. Κι αν δεν σας φτάνει η φωτογραφία, αν δεν σας έπεισε το κείμενο, φέρτε στο μυαλό σας την εικόνα της Αναντολού Εφές, με τον Βούγιασιτς να τα βάζει με όλους.