Ο Αθλητικός Δικαστής του ΕΣΑΚΕ τιμώρησε τον Ολυμπιακό με συνολικό πρόστιμο 3.200 ευρώ για υβριστικά συνθήματα και χρήση κροτίδων και πυρσών στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό.

Μπορεί το ντέρμπι των δύο «αιωνίων» να ήταν ήρεμο και να διεξήχθει σε αθλητικά πλαίσια όπως πρέπει, όμως τα λίγα υβριστικά συνθήματα, οι κροτίδες και καπνογόνα δεν έλειψαν από μικρή μερίδα του κόσμου. Ο Αθλητικός Δικαστής για τα συνθήματα τιμώρησε την «ερυθρόλευκη» ΚΑΕ με το ποσό των 1.400 ευρώ, ενώ για την ρίψη κροτίδων και το άναμμα των καπνογόνων ο Ολυμπιακός τιμωρήθηκε με 1.800 ευρώ. 

Αναλυτικά η απόφαση:

Επιβάλλεται στην ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Σ.Φ.Π. ΚΑΕ: α) για παράπτωμα που δε χαρακτηρίζεται ιδιαίτερης βαρύτητας (υβριστικά συνθήματα με αποδέκτη φυσικά πρόσωπα για τα οποία όμως οι διαιτητές της αναμέτρησης εσφαλμένα δεν εφάρμοσαν ως όφειλαν το άρθρο 27), πρόστιμο 1.400,00€ και β) για επεισόδια εντός γηπέδου αλλά έξω από τον αγωνιστικό χώρο (χρήση κροτίδων και πυρσών) πρόστιμο 1.800,00€, κατά τον αγώνα Πρωταθλήματος με τον ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ της 17-10-2016.