Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τα φιλικά παιχνίδια στο πλαίσιο της προετοιμασίας του ενόψει της νέας αγωνιστικής περιόδου, καθώς επικράτησε της Μοντεγκρανάρο με 88-74 και προκρίθηκε στον τελικό του τουρνουά της Πάτρας. Ο Γιώργος Μπαρτζώκας είχε την ευκαιρία να δει σε τι κατάσταση βρίσκονται οι παίκτες του μετά από πολλές προπονήσεις τις προηγούμενες ημέρες.

Ο Έλληνας τεχνικός είδε τους παίκτες τους περισσότερους παίκτες του να έχουν ενέργεια και μεγάλη διάθεση στο παρκέ. Ο Βαγγέλης Μάντζαρης επέστρεψε μετά από πάρα πολύ καιρό στα παρκέ σε συνθήκες αγώνα και κατάφερε νε δείξει πως βρίσκεται σε καλό δρόμο ώστε να βοηθήσει στα μέγιστα την ομάδα του τη νέα χρονιά. Από την πλευρά του και ο Δημήτρης Κατσίβελης δείχνει να έχει αναβαθμισμένο ρόλο, ενώ πολύ καλά στοιχεία έδειξε και ο νεαρός Χριστοδούλου που πήρε αρκετό χρόνο συμμετοχής.

Στις θέσεις “2” και “3” οι Παπαπέτρου και Λοτζέσκι παρουσίασαν μία θετική εικόνα, ωστόσο σίγουρα αμφότεροι έχουν να προσφέρουν πολλά παραπάνω και μέρα με τη μέρα θα μπαίνουν και περισσότερο στο κλίμα. Το θετικό για τον Γιώργο Μπαρτζώκα ήταν πως οι ψηλοί έδειξαν πολύ καλά στοιχεία. Οι Πέτγουεϊ, Ντάντστον, Σίμονς και Αγραβάνης είχαν καλές συνεργασίες και είναι ακόμα η αρχή, καθώς στο μέλλον αναμένεται να υπάρξουν βελτιώσεις σε πολλούς τομείς.

Τα δεκάλεπτα: 20-21, 45-41, 67-60, 88-74.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μπαρτζώκας): Πέτγουεϊ 6, Αγραβάνης 6, Ντάνστον 14, Μάντζαρης 9, Χριστοδούλου 8, Παπαπέτρου 6, Ιωακειμίδης 3, Σίμονς 10, Λοτζέσκι 12, Κατσίβελης 12, Κακιούζης 2, Γεωργάκης.
ΜΟΝΤΕΓΚΡΑΝΑΡΟ (Ρεκαλκάτι): Βράγκοβιτς 4, Τσιντσιαρίνι 11, Μέιο 15, Λόουερς 8, Κουάγκλια 5, Κόλινς 12, Σκιν 13, Τεσιτόρε 6, Γκιάτσι, Ματζόλα, Ρίτσι, Σάκιτς