Έξαλλοι με τις αποφάσεις των διαιτητών, που επέτρεψαν στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας να εκτελέσει 35 βολές, εμφανίστηκαν μετά το τέλος της αναμέτρησης με την “ομάδα του στρατού” ο προπονητής του Ολυμπιακού, Γιάννης Σφαιρόπουλος και ο άμεσος συνεργάτης του, Μίλαν Τόμιτς. Ο πρώτος εξέφρασε τα παράπονά του όχι μόνο από τη σημερινή (12/2) διαιτησία, αλλά από τον τρόπο με τον οποίοι οι διαιτητές αντιμετωπίζουν τους Πειραιώτες μέχρι στιγμής στην Ευρωλίγκα, ενώ ο δεύτερος τόνισε ότι η διαιτησία καθόρισε το αποτέλεσμα του αγώνα με την ΤΣΣΚΑ (ήττα με 92-85), χρησιμοποιώντας πολύ σκληρούς χαρακτηρισμούς και καυστικές φράσεις.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο κόουτς Σφαιρόπουλος στη συνέντευξη Τύπου:«Θέλω να πω ότι ο Ολυμπιακός έχει πολλά παράπονα για τη διαιτησία και όχι μόνο απο το σημερινό παιχνίδι. Δεν είναι το μόνο παιχνίδι που έχουμε παράπονα ως τώρα. Σεβόμουν τους διαιτητές και την Ευρωλίγκα και δεν μίλησα. Σήμερα η διαιτησία ήταν με πολύ διαφορετικά κριτήρια. Τελευταία έχει δημιουργηθεί μια ατμόσφαιρα για το πώς αμύνεται ο Ολυμπιακός και σήμερα είδαμε το αποτέλεσμα. Πιστεύω ότι η ιστορία του Ολυμπιακού αξίζει μεγαλύτερου σεβασμού από τους διαιτητές. Και για να το αναλύσουμε αυτό, αν δείτε τα στατιστικά, οι δύο ομάδες σκόραραν ίδια δίποντα, ο Ολυμπιακός είχε παραπάνω τρίποντα και η διαφορά όλη ήταν στις βολές. Στο τέλος της τρίτης περιόδου οι βολές ήταν 25 για την ΤΣΣΚΑ και 8 για τον Ολυμπιακό. Και στο τέλος, όταν εμείς εκτελέσαμε έξι βολές, το παιχνίδι ουσιαστικά είχε κριθεί. Και πάλι θέλω να δώσω συγχαρητήρια στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας και να τους ευχηθώ καλή τύχη», είπε στην αρχική του τοποθέτηση ο Έλληνας προπονητής. 

Ερωτηθείς για κάποια λάθη που έγιναν στην επίθεση, απάντησε ότι «σίγουρα κάναμε κάποια λάθη στην επίθεση, αλλά το να σκοράρεις 85 πόντους απέναντι στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας σε αυτό το γήπεδο δείχνει ότι κάναμε καλή δουλειά στην επίθεση».

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο βοηθός του κόουτς Σφαιρόπουλου, Μίλαν Τόμιτς, τονίζοντας ότι: «Το παιχνίδι δεν χρειάζεται μεγάλη μπασκετική ανάλυση. Το παιχνίδι κρίθηκε στις αποφάσεις των διαιτητών με τις 35 βολές που έδωσαν στην ΤΣΣΚΑ. Οι δικές μας βολές είναι πλασματικές, γιατί από τις 21 οι 8 ήταν στο τέλος. Το μπάσκετ παίζεται με επαφή και δεν είναι βόλεϊ. Είναι ντροπή που τέλειωσε έτσι ο α’ γύρος του Top 16. Μόλις πλησιάζαμε η ΤΣΣΚΑ εκτελούσε βολές. Δεν σφυρίχθηκαν όλες οι επαφές. Όταν ακουμπάς με το νύχι σου τον άλλο και σφυρίζεται φάουλ, τι να κάνεις; Συνέχεια εκτελούσε βολές η ΤΣΣΚΑ. Είναι απαράδεκτο. Είναι κρίμα για μια ομάδα που έπαιξε στον τελικό της Ευρωλίγκας. Αν μας αφήσουν, θα μπορέσουμε να διεκδικήσουμε κάτι καλύτερο στο Top 16», δήλωσε στην ΕΡΤ ο Μίλαν Τόμιτς, ο οποίος δεν θέλησε να αναφερθεί στην ενδεχόμενη μεταγραφική ενίσχυση της ομάδας.»