Για την ιστορία αποχώρησής του από τον Ολυμπιακό το 1997, λίγο μετά το triple crown της ομάδας του Ντούσαν Ίβκοβιτς με «αποκορύφωμα» την νίκη επί της Μπαρτσελόνα στον τελικό του Κυπέλλου Πρωταθλητριών στη Ρώμη, μίλησε ο Ντέιβιντ Ρίβερς. Ο σπουδαίος Αμερικανός πρώην παίκτης των «ερυθρολεύκων», σε δηλώσεις του στη δημόσια τηλεόραση, εξέφρασε τη γνώμη του για το νέο σύστημα διεξαγωγής της Ευρωλίγκα, ενθυμούμενος και το εναρκτήριο παιχνίδι της Ευρωλίγκα του 2000, ανάμεσα στη Ρεάλ Μαδρίτης και τον Ολυμπιακό του Γιάννη Ιωαννίδη.

Αναλυτικά, όσα είπε:

«Είναι τιμή μου που βρίσκομαι εδώ. Είναι μία ιστορική στιγμή και χαίρομαι που είμαι μέρος της ιστορίας. Το παιχνίδι του 2000 ήταν πολύ καλό. Οι ομάδες ήταν πάρα πολύ καλές, σχεδόν επιπέδου ΝΒΑ. Δυστυχώς ηττηθήκαμε».

Για το νέο σύστημα διεξαγωγής: «Μου αρέσει. Είναι ένα βήμα πιο κοντά στις επαγγελματικές λίγες των ΗΠΑ. Θα είναι πιο ανταγωνιστικό από το προηγούμενο. Ο Τζόρντι Μπερτομέου έχει κάνει πολύ καλή δουλειά. Πάντα εύχομαι τα καλύτερα στον Ολυμπιακό. Ο Ολυμπιακός ελπίζω να τα πάει καλύτερα από πέρσι». 

Για την αποχώρησή του από τον Ολυμπιακό το 1997: «Δεν ήταν δική μου απόφαση. Περισσότερο ήταν αντίδραση. Ο κόουτς (σ.σ. Ιβκοβιτς) ήταν σωστός. Είχαμε μία δυναστεία. Πίστευα πως θα έπαιζα για πάντα στον Ολυμπιακό, αλλά στη συνέχεια μπήκαν στη μέση οι δουλειές. Πίστευα πως είχαμε συμφωνήσει. Δεν μπορώ να πω πως το μετάνιωσα, αυτή ήταν η απόφασή μου. Ηρθα στην Ευρώπη για να κάνω μία μεγάλη καριέρα».