Ο Ντέιβιντ Μπλατ έχει πολλές σκέψεις στο κεφάλι του εν όψει της μετωπικής σύγκρουσης της Τετάρτης (13/2) με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ για τους «4» του Κυπέλλου Ελλάδας. Μια από τις σκέψεις του έχει να κάνει και με τον Μπριάντε Ουέμπερ και το αν θα τον ρίξει κατευθείαν στα βαθιά ή καλύτερα θα του δώσει μια θέση στην αποστολή στο ντέρμπι με τους πράσινους.

Για την ώρα ο Μπλατ φαίνεται να σκέφτεται σοβαρά το ενδεχόμενο να ρίξει τον νέο ξένο της ομάδας στην μάχη με τον Παναθηναϊκό. Το όλο θέμα, πάντως, θα  ξεκαθαρίσει σήμερα.

Ο Αμερικανός ήρθε στην Ελλάδα μόλις στις 8/2. Ηρθε όμως, για να βοηθήσει άμεσα και να δυναμώσει την γραμμή των κοντών της ομάδας. Ο παίκτης είναι σε εξαιρετική φυσική και αγωνιστική κατάσταση, καθώς έπαιζε ως τώρα στην G-League του ΝΒΑ. Επίσης από τις 9/2 που ξεκίνησε προπονήσεις κάνει συνέχεια εντατικά μαθήματα για να μάθει όσα περισσότερα μπορεί από την ομάδα και τα ερυθρόλευκα plays.

Τα φροντιστήρια δείχνουν να έχουν πιάσει τόπο και γι’ αυτό ο Μπλατ άρχισε να προσανατολίζεται στο να τον έχει μαζί του στο ΟΑΚΑ.

Από την άλλη, βέβαια, το γεγονός ότι έχει ελάχιστες μέρες στην ομάδα και στην Ελλάδα, ενώ δεν έχει καμία εμπειρία από το ευρωπαϊκό μπάσκετ αποτελούν μια… τροχοπέδη στην συμμετοχή του.

Αν τελικά ο Ουέμπερ δηλωθεί στις εγχώριες διοργανώσεις τότε το πιο πιθανό είναι να πάρει την θέση του Τίμα, ο οποίος θα παίζει προσωρινά μόνο στην Ευρωλίγκα.