Την ανάγκη να βελτιώσει το παιχνίδι του ο Ολυμπιακός παρά το προβάδισμά του με 2-0 νίκες στη σειρά των της BasketLeague απέναντι στον Παναθηναϊκό, επεσήμανε ο Κώστας Σλούκας μιλώντας στο Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΠΕ-ΜΠΕ) για τον τρίτο -και ίσως τελευταίο- τελικό ανάμεσα στους δύο “αιώνιους”.

«Πρέπει να βελτιώσουμε το παιχνίδι μας -100%- γιατί υπήρχαν σημεία στο δεύτερο αγώνα στο ΟΑΚΑ, κατά τα οποία δεν καταφέραμε να κρατήσουμε τις διαφορές. Πρέπει να παίξουμε έξυπνα και όπως λέω πάντα αυτός που κατακτάει στο τέλος το τρόπαιο είναι αυτός που στα πλέι οφ βελτιώνει το παιχνίδι του από αγώνα σε αγώνα» είπε αρχικά ο γκαρντ του Ολυμπιακού.

Όσον αφορά το «κλειδί» της νίκης των “ερυθρόλευκων” στον τρίτο τελικό, στο ΣΕΦ, τόνισε: «Η άμυνα! Αυτή μας έχει φέρει εδώ! Είναι πολύ σημαντικό ότι στο ΟΑΚΑ μείναμε συγκεντρωμένοι στον αμυντικό τομέα. Και στον πρώτο και στο δεύτερο τελικό η άμυνά μας κατάφερε να ρίξει τον Παναθηναϊκό κάτω από τους εβδομήντα πόντους και να μας χαρίσει τη νίκη». Ο Κώστας Σλούκας επιβεβαιώνεται και από το στατιστικό του δεύτερου τελικού σχετικά με τη διαφορά που έκανε η άμυνα, αφού σε όλους τους τομείς οι δύο «αιώνιοι» παρουσίαζαν ισορροπία, χωρίς κάποια ομάδα να υπερέχει εμφανώς από την άλλη σε κάποια κατηγορία: «Μα, ακριβώς, η άμυνα και το πλάνο που είχαμε θέσει από την αρχή και η θέληση για νίκη μάς επέτρεψαν να φύγουμε με το θετικό αποτέλεσμα από το ΟΑΚΑ. Ήμασταν συγκεντρωμένοι σε όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού και ήμασταν αποφασισμένοι να φύγουμε με τη νίκη από την έδρα του αντιπάλου».

Για το αν ο Ολυμπιακός  έχει ξεπεράσει την αρνητική ψυχολογία που είχε επιδείξει επί σειρά ετών απέναντι στον Παναθηναϊκό, ανέφερε: «Αυτοί που ξέρουν μπάσκετ καταλαβαίνουν ότι είναι δύσκολη η υπόθεση νίκη στο ΟΑΚΑ. Καμία ομάδα, γενικά, δεν έχει περάσει εύκολα. Και στο δεύτερο τελικό εμείς δεν περάσαμε εύκολα και είμαι χαρούμενος που το καταφέραμε για δεύτερη φορά φέτος».