Ο τραυματισμός του Βασίλη Σπανούλη στο επεισοδιακό ντέρμπι (οι ερυθρόλευκοι αποχώρησαν στο ημίχρονο του ματς ως ένδειξη διαμαρτυρίας για την διαιτησία) του Ολυμπιακού με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ στις 13/2 για τους «4» του Κυπέλλου Ελλάδας, αποδείχτηκε τελικά σοβαρός. Τα αποτελέσματα των εξετάσεων στις οποίες υποβλήθηκε ο αρχηγός της ομάδας, «πάγωσαν» τους ερυθρόλευκους.

Ο Βασίλης Σπανούλης υποβλήθηκε σε μαγνητική τομογραφία, η οποία έδειξε ότι ο παίκτγης έχει υποστεί θλάση και θα μείνει για τουλάχιστον 3 εβδομάδες εκτός δράσης!

Αναλυτικά η ενημέρωση της ΚΑΕ Ολυμπιακός:

«Ο Βασίλης Σπανούλης υποβλήθηκε σε μαγνητική τομογραφία, τα αποτελέσματα της οποίας ανέδειξαν θλάση στην μυοτενόντια συμβολή των περονιαίων δεξιού ποδός. Ο αρχηγός αναμένεται να επιστρέψει σε αγωνιστική δράση σε διάστημα τριών εβδομάδων».

Τι σημαίνει αυτό; Σημαίνει ότι Ολυμπιακός θα δώσει μια σειρά από παιχνίδια φωτιά που τον περιμένουν στο αμέσως επόμενο διάστημα χωρίς τον ηγέτη του.

Ο Ολυμπιακός δεν θα έχει σίγουρα τον Σπανούλη στα κρισιμότατα παιχνίδια με την Εφές (21/2, εκτός) και την ΤΣΣΚΑ (1/3, εντός). Θα χάσει σίγουρα το ματς με την Μπούντουτσνοστ (8/3, εκτός). Από κει και πέρα αν όλα πάνε καλά ίσως προλάβει το ματς με τη Αρμάνι (14/1, εκτός) και φυσικά το αιώνιο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό στο ΣΕΦ στις 16/3 για την Basket League.