Ο Ολυμπιακός δεν κατάφερε να φανεί ανταγωνιστικός στον πρώτο τελικό του πρωταθλήματος απέναντι στον Παναθηναϊκό, με τον Γιώργο Μπαρτζώκα να αποδίδει την ήττα στο γεγονός πως οι “ερυθρόλευκοι” ήταν πολύ νευρικοί. Επίσης ο Έλληνας προπονητής της ομάδας του Πειραιά, υπογράμμισε πως οι παίκτες του ήταν πολύ άστοχοι και εκτός πλάνου.

Αναλυτικά ο Γιώργος Μπαρτζώκας υπογράμμισε μετά το τέλος του αγώνα: “Ήμασταν πολύ νευρικοί κι αυτό είναι υπερβολικό. Το να είσαι νευρικός δεν είναι κακό αλλά εμείς ήμασταν παραπάνω από το φυσιολογικό. Ήμασταν πολύ βιαστικοί στις αποφάσεις μας κι έξω από το πλάνο, ενώ όσο περνούσε ο χρόνος οι αποφάσεις μας ήταν με πίεση. Πάντα ο αντίπαλος έρχεται στον πρώτο τελικό με αυτοπεποίθηση κι ηρεμία κι αυτό αυξάνεται μέσα στον αγώνα αν πηγαίνει καλά.

Μείωσε το ροτέισον η απουσία του Λο, ειδικά από τη στιγμή που δεν είχαμε λύσεις εκτελεστικά από την περιφέρεια, ήμασταν κακοί στα τρίποντα, είχαμε δέκα άστοχες βολές κι έξι λέι απ. Κρατήσαμε 5 λεπτά τον Παναθηναϊκό χωρίς καλάθι και σπάσαμε το σίδερο μόνοι μας. Ήμασταν άστοχοι με παίκτες που είναι εύστοχοι, όπως ο Σλούκας κι είναι παράλογο να χάνουν τόσα σουτ. Ο Παναθηναϊκός έδωσε σουτ σε κάποιους παίκτες, είναι λογικό, αλλά εμείς δεν κυκλοφορήσαμε καλά τη μπάλα. Πήραμε σουτ συνεχόμενα από εκνευρισμό που δεν έμπαιναν. Κάναμε πολλά λάθη. Πρέπει τώρα να εντάξουμε τον Λο στο ροτέισον. Θα ετοιμαστούμε αύριο για να είμαστε καλύτεροι την Κυριακή και να πάμε για τη νίκη. Αυτά τα παιχνίδια είναι η διαχείριση των συναισθημάτων όσο πιο γρήγορα το καταφέρνεις τόσο καλύτερα θα πηγαίνεις.

Ευχαριστώ τον κόσμο για τη συμπαράσταση ενώ χάσαμε το αξίζουν τα παιδιά για ότι πέτυχαν κόντρα σε όλες τις συνθήκες, χωρίς Μάντζαρη και Λο, που είναι βασικοί στην περιφέρεια. Ο κόσμος καταλαβαίνει ακόμα κι όταν δεν είμαστε καλοί. Ευχαριστούμε για το χειροκρότημα. Πήγαμε λάθος επιθετικά, πάνω σε παίκτες που δεν έπρεπε να πάμε, όταν κυκλοφορήσαμε βγάλαμε πολλά ελεύθερα σουτ αλλά είχαμε πλέον πίεση. Καλύτερη κυκλοφορία χωρίς ντρίπλα έπρεπε να έχουμε. Δεν μπορείς να έχει παραπάνω αξιώσεις με τέτοια ποσοστά. Αμυντικά δεν ήμασταν κακοί και δεν έχουμε πολλά να αλλάξουμε, αλλά με 51 πόντους πώς να κερδίσεις;

Είχαμε ζητήσει κι οι δύο προπονητές να παιχτεί μπάσκετ. Βέβαια πριν παιχτεί έγιναν αρκετά πράγματα που διαμόρφωσαν κλίμα αλλά δεν θα μιλήσω γι αυτό”.

Από την πλευρά του ο Κώστας Σλούκας είπε: “Φάνηκε ότι ήταν σε κακή μέρα η ομάδα συνολικά. Το καταλαβαίνεις αρκεί να κοιτάξεις τη στατιστική. Δεν άλλαξε κάτι ο Παναθηναϊκός στο παιχνίδι του, έπαιξε στου 60 πόντους όπως το περιμέναμε, αλλά εμείς ήμασταν πολύ κακοί. Δεν ξέρω αν είναι νευρικότητα ή μεγάλη θέληση για τη νίκη, δεν μπορώ να το εξηγήσω. Θέλουμε πλέον το μπρέικ κι έχουμε αποδείξει ότι μπορούμε να κερδίσουμε δύσκολα παιχνίδια σε πολύ δύσκολες έδρες”.