O Βασίλης Σπανούλης δε μπόρεσε να ενισχύσει τις προσπάθειες του Ολυμπιακού στη Γαλλία, ωστόσο βρέθηκε καλεσμένος στην εκπομπή της δημόσια τηλεόρασης, παραχωρώντας μια απολαυστική συνένετευξη.

Ο αρχηγός των “ερυθρολεύκων” μίλησε, μεταξύ άλλων, και για την αποχώρηση του Δημήτρη Διαμαντίδη, τονίζοντας πως δύσκολα θα ξαναβγεί παίκτης με την ποιότητα του. Παράλληλα μίλησε και για την αποχώρηση του Κόμπε Μπράιαντ, τον Γιάννη Αντετοκούνμπο και το πέρασμα του από το ΝΒΑ.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Για τον Κόμπε και αν μοιάζει στον Τζόρνταν: “Τεραστιος παίκτης στην ιστορία του αθλητισμού. Έχει γράψει ιστορία, με πολλούς ομαδικούς και ατομικούς τίτλους. Πιο ανταγωνιστικούς. όταν είσαι στην κορυφή έχεις πολλούς φίλους και εχθρούς. Ο Τζόρνταν είναι ένας, αλλά όλο το στιλ του, οι κινήσεις του, ο τρόπος που πανηγύριζε είναι ό,τι πιο κοντινό στον Τζόρνταν, αλλά δύσκολα κάποιος θα φτάσει τον Τζόρνταν”.

Για τον Δημήτρη Διαμαντίδη: “Ο Δημήτρης είναι ένας πολύ μεγάλος παίκτης, έχει γράψει ιστορία. Είναι λυπηρό να σταματάνε τέτοιοι παίκτες. Τα τελευταία χρόνια θα λείψει και στους δύο αυτή η ανταγωνιστικότητα εντός παρκέ, αλλά παρά τα όσα γράφτηκαν τα τελευταία χρόνια για την σχέση μας είναι παιχνίδι των ΜΜΕ και δεν ισχύει τίποτα. Για να πάρει αυτή την απόφαση, το έχει σκεφτεί πολύ καλά, όπως και με την Εθνική. Θέλει να αφιερώσει τη ζωή του στην οικογένειά του και είναι ένας παίκτης που όπως τόσα μεγαθήρια, δύσκολα θα βγει άλλος σαν τον Διαμαντίδη”.

Για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο: “Η Εθνική ομάδα πρέπει να στηριχτεί στον Γιάννη. Έχει τρομερά φυσικά προσόντα, στην Ελλάδα δεν έχουμε ξαναδεί κάτι παρόμοιο. Εξελίσεται, είναι παικταράς, είναι ταπεινός. Από εκεί και πέρα δεν ξέρω αν είναι σαν τον Ντουράντ, αλλά είναι ένας παίκτης που βελτιώνεται, βελτίωσε το σουτ, έχει καλή σωματοδωμή, έχει τρέξιμο και όσο βελτιώνεται μπορεί να είναι κοντά στον Ντουράντ”.

Για τον Στεφ Κάρι: “Είναι μάγος, κάνει εξωπραγματικά πράγματα. Πρώτη φορά βλέπουμε παίκτη στο ΝΒΑ, χωρίς να πηδάει, να καρφώνει να είναι από τους κορυφαίους. Θα αφήσει εποχή στο παγκόσμιο μπάσκετ. Είναι ένας παίκτης που μπορεί να σταματήσει να σουτάρει από τα 9 μέτρα σαν να είναι ένα απλό τρίποντο”.

Για την εμπειρία του στο ΝΒΑ: “Δεν έμεινα γιατί χάλασε όλη η ψυχολογία μου και η επιθυμία μου να κάνω κάτι καλό εκεί. Δεν μου αρέσει να με κοροϊδεύουν. Άλλα μου είπαν και άλλα έγιναν. Ήταν κάτι που με πείραξε. Ακόμα και που με πήρε δύο τρεις φορές τηλέφωνο ο νέος τεχνικός του Χιούστον, δεν ήθελα να το ξαναζήσω. Ίσως αν πήγαινα με άλλο σκεπτικό, ότι θα πρέπει να κερδίσεις τη θέση σου ίσως θα έμενα. Όταν κατέβηκα από το αεροπλάνο και μου είπε ο προπονητής μου ότι δεν θα παίξεις ήταν σοκαριστικό. Ήταν τόσο μεγάλη η επιθυμία μου να πάω και δεν κοίταξα τίποτα”.

Για το παιχνίδι με τις ΗΠΑ στο Μουντομπάσκετ της Ιαπωνίας: “Είναι κάτι το απίστευτο, ένα θαύμα. Θα έχουμε να το λέμε. Είχε όλους τους αστέρες της, με εξαίρεση τον Κόμπι. Ήταν να γίνει. Μας υποτίμησαν, εμείς βρήκαμε αυτοπεποίθηση”.

Για το ματς με την Κροατία στο Ευρωμπάσκετ του 2007: “Αν έρθει η άμυνα πάνω σου πρέπει να πασάρεις, τελικά σε μένα δεν έγινε έτσι και σούταρα ένα μεγάλο τρίποντο και έδωσε τη νίκη στην ομάδα”.

Για το χαμένο τρίποντο με την Αργεντινή στους Ολυμπιακούς του 2008: “Μία από τις χειρότερες στιγμές που έχω ζήσει. Μία μεγάλη ευκαιρία να πάμε στα ημιτελικά της Ολυμπιάδας. Δεν τα καταφέραμε. Είναι κάτι που λείπει από την Εθνική, ένα μετάλλιο. Αυτή είναι η ζωή, να σηκώνεσαι να παίρνεις ένα σουτ και να ξαναπροσπαθείς”.

Για την κακή πορεία της Εθνικής: “Πιστεύω λίγο απ΄ όλα. Η κόντρα Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού δεν κάνει καλό στην Εθνική ομάδα. Και όλο αυτό ξεκινάει από τότε που έφυγα από τον Παναθηναϊκό και πήγα στον Ολυμπιακό. Μεταξύ των παικτών υπάρχει αγάπη, αλλά δεν είναι μόνο αυτό. Είναι ατυχία, κάποιοι τραυματισμοί”.

Για την απόφασή του να πάει στον Ολυμπιακό: “Είναι το κάτι φανταστικό. Φέραμε ξανά τίτλο στον Ολυμπιακό. Το πεπρωμένο μου ήταν να αγωνιστώ στον Ολυμπιακό. Πριν αγωνιστώ στον Παναθηναϊκό είχα επαφές με τον Ολυμπιακό και όταν γύρισα από την Αμερική. Αυτή η σχέση με τον Ολυμπιακό έδεσε αρμονικά με την ιστορία να ξετυλίγεται όπως είναι σήμερα. Πήγα με στόχο μαζί με τους προέδρους, τον προπονητή και τους συμπαίκτες μου να κάνουμε τον Ολυμπιακό μεγάλο. Από μικρό παιδάκι δεν ήθελα να είμαι με αυτόν που τα παίρνει όλα, να έχει το μεγάλο μπάτζετ. Ήθελα να κάνω το διαφορετικό. Ταίριαξα με την ψυχοσύνθεση της ομάδας. Όλοι με αγάπησαν. Είμαι περήφανος που είμαι αρχηγός του Ολυμπιακού και έχουμε καταφέρει πολλά σπουδαία πράγματα την τριετία. Μετά το 2012 που ξαναφτιάξανε την ομάδα οι πρόεδροι μαζί με τον προπονητή είναι πιο κοντά σε αυτό που παίζουμε σήμερα”.