Ο Βασίλης Σπανούλης έδωσε συνέντευξη στην εφημερίδα της Λάρισας «Ελευθερία» και στις δηλώσεις του αναφέρθηκε στην θέληση του για να κατακτήσει περισσότερους τίτλους με τον Ολυμπιακό και στην κατάκτηση του φετινού πρωταθλήματος μέσα στο ΟΑΚΑ. Επίσης έδωσε συμβουλές στα νέα παιδιά που θέλουν να γίνουν αθλητές, ενώ δεν παρέλειψε να μιλήσει για την Εθνική Ομάδα και τον τόπο που μεγάλωσε την Λάρισα.

Αναλυτικά η συνέντευξη του:

Στην αρχή είπε: “Θυμάμαι τότε που σου έλεγα ότι θα φθάσω στο πιο υψηλό επίπεδο, δεν δικαιώθηκα; Θυμάσαι τότε που κάναμε κάτι το μοναδικό, να πάρουμε το πανελλήνιο πρωτάθλημα εφήβων στο μπάσκετ με τον Κεραυνό κόντρα στον Βόλο. Η Λάρισα είναι η πατρίδα μου, εδώ ζει η μητέρα μου, ο αδελφός μου τα ξαδέλφια και όποτε έρχομαι είμαι χαρούμενος και προσπαθώ να ηρεμήσω όπως αυτές τις μέρες που θα μείνω. Για μένα Λάρισα σημαίνει πολλά… εδώ γεννήθηκα, εδώ πήγα σχολείο, εδώ πρωτοέπαιξα μπάσκετ και άλλωστε όλοι λένε ότι είμαι Λαρισαίος”. 

Για την αρχή της καριέρας του: “Αγωνίσθηκα στον Κεραυνό που πήραμε το πανελλήνιο εφήβων με τα άλλα παιδιά αλλά και αργότερα στο ΓΣΛ. Θυμάμαι τον Νίκο Χατζή, τον Βλάντο Μαϊστρέγκο και αργότερα τον Γιάννη Τζήμα στην Α2 . Ήταν προπονητές που στάθηκαν δίπλα μου”.

 Για την Εθνική και το αν θα επέστρεφε ξανά: “Πιστεύω ότι όλοι πρέπει να έχουμε εθνική συνείδηση γιατί είμαστε όλοι Έλληνες και αγαπάμε την Εθνική. Μακάρι τα παιδιά να το καταφέρουν και να φθάσουν στην Ολυμπιάδα θα το χαρώ πολύ. Εύχομαι το καλύτερο. Όχι προτιμώ να παίξουν οι νέοι” 

Για την ανανέωση του συμβολάιου του: “Με ήθελαν πολύ, ήθελα και εγώ να μείνω και φθάσαμε σε μια συμφωνία με τους αδελφούς Αγγελόπουλους. Και στόχος μου από δω και πέρα είναι να βοηθώ τον Ολυμπιακό να κατακτά περισσότερους τίτλους”. 

Για τον τίτλο στο ΟΑΚΑ και το αν πήρε εκδίκηση: “Ήταν η πρώτη φορά που κερδίσαμε πρωτάθλημα στην έδρα του Παναθηναϊκού για μένα αυτό ήταν πολύ σημαντικό. Στο λεξιλόγιό μου δεν υπάρχει η λέξη εκδίκηση αλλά θέλω να νικάμε”.