Από τη στιγμή που ο τελικός του Κυπέλλου Ελλάδος ανήκει στην ιστορία και το νέο… ραντεβού με τον Παναθηναϊκό (στους τελικούς του ελληνικού πρωταθλήματος) αργεί προς το παρόν, στο στρατόπεδο του Ολυμπιακού στρέφουν, πλέον, για τα καλά την προσοχή τους στις επερχόμενες αναμετρήσεις της Ευρωλίγκα. Εκεί, όπου οι “ερυθρόλευκοι” καλούνται να δείξουν πως έχουν τον τρόπο να μείνουν “ζωντανοί” στο κυνήγι της πρόκρισης αφήνοντας για τα καλά πίσω τους τις δύο αναμετρήσεις με τον “αιώνιο” αντίπαλο.

Αρχής γενομένης, μάλιστα, από την εκτός έδρας δοκιμασία με τη Χίμκι, η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα καλείται να επιστρέψει στο δρόμο των επιτυχιών και να ανεβάσει εκ νέου την ψυχολογία της. Για να τα καταφέρει, όμως, θα χρειαστεί να κάνει… υπερβάσεις αφού η “ερυθρόλευκη” περιφέρεια είναι κάτι παραπάνω από λειψή.

Με δεδομένη την απουσία των Βαγγέλη Μάντζαρη και Κώστα Σλούκα, ο Ολυμπιακός θα παραταχθεί κόντρα στη ρωσική ομάδα έχοντας μόνο δύο (2) περιφερειακούς σε φουλ αγωνιστικό ρυθμό. Κι αυτό γιατί πλην των Βασίλη Σπανούλη και Έισι Λο, η περιφερειακή γραμμή των πρωταθλητών Ελλάδος και Ευρώπης μοιάζει… κενή.

Κενή όχι ποιοτικά, αλλά ποσοτικά από τη στιγμή που οι δύο γκαρντ που απομένουν (Δημήτρης Κατσίβελης, Μαρτίνας Γκετσεβίτσιους) βρίσκονται εκτός εξίσωσης μέχρις στιγμής. Η χρησιμοποίησή τους (ή μη) είναι ένα ζήτημα στο οποίο καλείται να βρει λύση ο Γιώργος Μπαρτζώκας καθώς ο μεν Έλληνας πόιντ γκαρντ δεν είναι σταθερά εκτός δωδεκάδας, ο δε Λιθουανός σούτινγκ γκαρντ δεν φαίνεται να έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του προπονητή του (σ.σ.: 02:25′ αγωνίστηκε στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος).

Έτσι, ο Ολυμπιακός καλείται να δώσει ένα από τα πλέον κομβικά παιχνίδια της φετινής σεζόν στην Ευρωλίγκα ρίχνοντας… στα βαθιά δύο παίκτες προκειμένου να μην επωμιστούν όλο το βάρος οι Βασίλης Σπανούλης και Έισι Λο. Το αν θα δικαιωθεί δεν είναι κάτι που μπορεί να προβλεφθεί, αλλά δεδομένο είναι πως οι Πειραιώτες θα πρέπει να βρουν το αντίδοτο στο μαρκάρισμα των “κοντών” της Χίμκι.