Ο Ολυμπιακός είναι μία νέα ομάδα, που χρειάζεται χρόνο για να βγάλει στο παρκέ αυτά που θέλει ο Ντέιβιντ Μπλατ, αφού πρόκειται για ολοκληρωτική αλλαγή φιλοσοφίας στον τρόπο παιχνιδιού της, σε σύγκριση με την στυλ που προτιμούσε ο Γιάννης Σφαιρόπουλος.

Ωστόσο, υπάρχουν προβλήματα με την τωρινή μορφή του ρόστερ και ειδικότερα στη θέση των γκαρντ, αφού οι Νάιτζελ Ουίλιαμς-Γκος και Βασίλης Σπανούλης τραβούν όλο το… κουπί με αποτέλεσμα να μην εμφανίζουν το καλύτερό τους πρόσωπο, ο Γιάνις Στρέλνιεκς είναι επηρεασμένος από τους τραυματισμούς του, ο Βαγγέλης Μάντζαρης είναι σκιά του εαυτού του και ο Βασίλη Τολιόπουλο δεν υπολογίζεται (πιθανότατα οδεύει για δανεισμό).

Έτσι, ο Αμερικανοϊσραηλινός προπονητής αποφάσισε να βγει στην αγορά για γκαρντ, με την σκέψη να προϋπάρχει στο μυαλό του πριν το σημερινό (18/11) παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό, όπου ήδη είχαν εμφανιστεί τα πρώτα… σημάδια. Ωστόσο, το τελευταίο παιχνίδι κάνει επιτακτική την ανάγκη απόκτησης παίκτη στις θέσεις 1-2, ενώ και η διοίκηση έχει δώσει τη συγκατάθεσή της για μεταγραφή. Αυτός κατά πάσα πιθανότητα θα προέρχεται από το NBA, όπου οι ομάδες θα αρχίσουν να… κόβουν παίκτες.

Οι Πειραιώτες δεν σκοπεύουν να πάρουν παίκτη απλά για να πάρουν, αφού θέλουν αυτός που θα αποκτηθεί να τους δώσει το κάτι… παραπάνω που τους λείπει. Οπότε είναι αποφασισμένοι να περιμένουν και να χτυπήσουν την κατάλληλη στιγμή. Παράλληλα, όταν ο Ολυμπιακός προχωρήσει στην απόκτηση παίκτη, ο Αξέλ Τουπάν θα αγωνίζεται πλέον ως τριάρι, δίνοντας σε πολύ μικρότερο βαθμό βοήθειες από τη θέση του γκαρντ.