Το ελληνικό μπάσκετ δεν είναι πια το ίδιο από σήμερα, καθώς ο Ολυμπιακός βρίσκεται και επίσημα πια στην Α2! Το ΑΣΕΑΔ απέρριψε τις δυο τελευταίες προσφυγές που είχε κάνει η ομάδα και έτσι ο Ολυμπιακός πέφτει στην δεύτερη τη τάξει Εθνική Κατηγορία.

Η πρώτη προσφυγή ήταν κατά του ΕΣΑΚΕ με αφορμή την επικύρωση της βαθμολογίας και τον ορισμό των πλέι οφ. Η δεύτερη ήταν κατά της απόφασης του Αθλητικού Δικαστή του ΕΣΑΚΕ που τιμώρησε με υποβιβασμό τον σύλλογο επειδή δεν είχε κατέβει να παίξει στο ματς με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ στο ξεκίνημα των πλέι οφ (η ομάδα είχε κάνει το ίδιο και στο ματς της κανοπνικής διάρκειας του πρωταθλήματος με τους πράσινους στο ΣΕΦ και τιμωρήθηκε με υποβιβασμό βάσει του κανονισμού επειδή συμπλήρωσε δυο ματς στα οποία δεν κατέβηκε).

Ο Ολυμπιακός είχε κάνει άλλη μια προσφυγή (ήταν η πρώτη και ήταν κατά της κλήρωσης των διαιτητών της 26ης και τελευταίας αγωνιστικής της κανονικής περιόδου του πρωταθλήματος), αλλά αυτή είχε απορριφθεί και εκκρεμούσαν μόνο οι δυο τελευταίες, για τις οποίες πάρθηκε τελικά απόφαση.

Η επόμενη μέρα

Ο Ολυμπιακός βρίσκεται έτσι εκτός της Α1. Οι ερυθρόλευκοι πάντως, δεν έχουν πιαστεί απροετοίμαστοι. Είχαν κάνει πλάνα για όλα τα ενδεχόμενα, αν και αισιοδοξούσαν ότι θα δικαιωθούν.

Η διοίκηση έχει κάνει ήδη ένα Plan B για το όλο θέμα στο οποίο φαίνεται ότι ο σύλλογος θα πάει να φτιάξει μια ομάδα για την Α2 με Ελληνες παίκτες (κάποιοι από την πρώτη ομάδα και κάποιοι νέοι που θα έρθουν) και φυσικά κάποιες προσθήκες από το Εφηβικό. Από την άλλη θα χτιστεί μια ομάδα με πολλούς ξένους για την Ευρωλίγκα.