Ο Ολυμπιακός υποδέχεται την Πέμπτη τη Μπαρτσελόνα στο πλαίσιο του Τοπ 16 της Ευρωλίγκα και ο Βασίλης Σπανούλης μίλησε στο Κανάλι Ένα 90.4 και στην εκπομπή “Κόκκινα Καλάθια” για το συγκεκριμένο ματς, αλλά και για τον χαρακτήρα της ομάδας του.
Αναλυτικά:

Βασίλη, το παιχνίδι με την Μπαρτσελόνα, ύστερα από πέντε συνεχόμενες νίκες στην Ευρωλίγκα, έχει τον χαρακτήρα τελικού; Γιατί ο κόσμος κάπως έτσι το βλέπει.
“Δεν έχει το χαρακτήρα τελικού, αλλά είναι πολύ κρίσιμο παιχνίδι. Και βαθμολογικά, αλλά και επειδή πρόκειται για δύο ομάδες από τις καλύτερες στην Ευρώπη, δύο ομάδες που έπαιξαν πέρσι στον ημιτελικό της Ευρωλίγκας. Και εμείς θα τεστάρουμε τις δυνάμεις μας, ίσως η Μπαρτσελόνα είναι η πιο φορμαρισμένη και καλύτερη ομάδα αυτή τη στιγμή στην Ευρώπη, παίζει το καλύτερο μπάσκετ. Και εμείς είμαστε σε πάρα πολύ ανοδική πορεία.

Έχουμε πέντε νίκες συνεχόμενες, έχουμε νικήσει σε δύσκολες έδρες όπως αυτή της Μακάμπι Τελ Αβίβ και εκείνη της Χίμκι. Δείξαμε χαρακτήρα και συνεχίζουμε σε πολύ ανοδική πορεία, πιστεύω πως έχουμε μπει στην τελική ευθεία, πρέπει να δείξουμε χαρακτήρα και να πιάσουμε το μάξιμουμ της απόδοσής μας”.
 
Το γεγονός πως το ΣΕΦ θα είναι γεμάτο, θεωρείς πως θα σας  κάνει τα πράγματα πιο εύκολα ή θα σας αγχώσει;
“Σίγουρα θα μας κάνει τα πράγματα πιο εύκολα. Και πέρσι και φέτος όταν έχουμε γεμάτο ΣΕΦ, δύσκολα χάνουμε. Αντλούμε τρομερή δύναμη από τον κόσμο, πλησιάζουν ματς πάρα πολύ κρίσιμα. Και για την Ευρώπη και οι τελικοί, πρώτα ο Θεός να είμαστε εκεί πέρα. Χρειαζόμαστε τον κόσμο να γεμίσει το ΣΕΦ, όπως και πέρσι έτσι και φέτος, να καταφέρουμε όλοι μαζί να πετύχουμε τους στόχους μας”.

Κάποιες φορές φέτος, τρεις-τέσσερις, η ομάδα έχει βρεθεί με την πλάτη στον τοίχο, αλλά έχετε καταφέρει να αντιδράσετε, βρίσκετε τον τρόπο και επιστρέφετε. Πως το καταφέρνετε;
“Έχουμε τον χαρακτήρα πλέον. Η ομάδα έχει αποκτήσει χαρακτήρα νικητή, πιστεύω ενωνόμαστε, καταλαβαίνουμε τον κίνδυνο και παίζουμε στο μάξιμουμ κάτω από αυτή την πίεση”.

Όλα κόκκινα

Παράλληλα, ο Ολυμπιακός κάλεσε όλους τους φιλάθλους που θα βρεθούν στο ΣΕΦ την Πέμπτη να φορέσουν κόκκινα, ώστε το γήπεδο να είναι “κατακόκκινο“. Η σχετική ανακοίνωση:

“Η ΚΑΕ Ολυμπιακός καλεί όλους τους φιλάθλους που θα βρεθούν την Πέμπτη 7 Μαρτίου στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας για να παρακολουθήσουν τον αγώνα της ομάδας μας με την Barcelona, να φορέσουν την φανέλα του αγαπημένου τους παίκτη, το αγαπημένο τους t-shirt ή μπουφάν, αρκεί να είναι κόκκινου χρώματος! Το ΣΕΦ πρέπει να είναι κατακόκκινο την Πέμπτη οπότε καλούμε όλους τους φιλάθλους να φορέσουν το “κόκκινα καλά” τους”!