Η συμπλήρωση του “ερυθρόλευκου” παζλ για τη νέα σεζόν βρίσκεται στην τελική ευθεία. Οι πρωταθλητές Ελλάδος και Ευρώπης αποσύρθηκαν οριστικά από την διεκδίκηση του Βασίλη Καββαδά και, πλέον, η προσοχή τους είναι στραμμένη στην απόκτηση ενός ακόμα ψηλού παίκτη προκειμένου να κλείσει το ρόστερ.

Το όνομα που βρίσκεται στο προσκήνιο και το οποίο αναμένεται να αποτελέσει την τελευταία μεταγραφή του Ολυμπιακού είναι αυτό του Γάιου Σκορδίλη, με τον Έλληνα σέντερ είναι ο εκλεκτός του Γιώργου Μπαρτζώκα για την τελευταία θέση στο ρόστερ της νέας περιόδου.

Από εκεί και πέρα, όλο και περισσότερο έδαφος δείχνει να χάνει το ενδεχόμενο παραμονής του Μιχάλη Πελεκάνου στο δυναμικό των Πειραιωτών. Ο έμπειρος φόργουορντ βρίσκεται στην πόρτα της εξόδου από το λιμάνι, αφού θα αποτελούσε πολυτέλεια η παρουσία του στην ομάδα από τη στιγμή που αποκτήθηκε και ο Στράτος Περπέρογλου. Αυτό είναι ένα στοιχείο στο οποίο είχαμε αναφερθεί επανειλημμένως αφού… το μέτρημα (φυσιολογικά) δεν έβγαινε (“Βάλε κι εμένα μπάρμπα”).

Η προετοιμασία των “ερυθρολεύκων” ξεκινά σε λίγες ημέρες και το ευχάριστο για τον Γιώργο Μπαρτζώκα είναι τόσο ότι θα έχει στα χέρια του ένα πολύ ποιοτικό ρόστερ, που δεν άλλαξε σημαντικά σε σχέση με πέρσι, όσο και το γεγονός ότι οι περισσότεροι εκ των παικτών του θα είναι ξεκούραστοι αφού δεν είχαν πολλές υποχρεώσεις με τα αντιπροσωπευτικά τους συγκροτήματα φέτος το καλοκαίρι.