Ο Ολυμπιακός κάλυψε το κενό που είχε στα γκαρντ, με την απόκτηση του Ντορόν Πέρκινς, ο οποίος από χθες βρίσκεται ήδη στη διάθεση του Γιώργου Μπαρτζώκα, ενόψει της συνέχειας της σεζόν. Ο Αμερικανός γνώρισε από χθες τους νέους του συμπαίκτες, καθώς προπονήθηκε μαζί του και σιγά – σιγά θα μπει σε “ερυθρόλευκους” ρυθμούς, προκειμένου να είναι έτοιμος για τα παιχνίδια που ακολουθούν.

Πρώτο παιχνίδι που έχει μπροστά της η ομάδα του Πειραιά είναι αυτό κόντρα στην Κάχα Λαμποράλ. Ένα ματς δύσκολο και κρίσιμο, καθώς στην πρώτη αγωνιστική της φάσης των “16” της Ευρωλίγκας, ο Ολυμπιακός είχε ηττηθεί στη Ισπανία με 82-74. Τη δεδομένη χρονική περίοδο, οι Πρωταθλητές Ευρώπης δείχνουν να βρίσκονται σε καλή αγωνιστική κατάσταση, κάτι που σημαίνει πως θα έχουν τον πρώτο λόγο για τη νίκη. Μαζί τους θα έχουν και τον Πέρκινς, ο οποίος έχει δηλωθεί ήδη για το δεύτερο μισό του ΤΟΠ 16.

Το θέμα είναι αν ο Αμερικανός θα είναι έτοιμος, ώστε να βοηθήσει ουσιαστικά τους “ερυθρόλευκους”, καθώς ο Γιώργος Μπαρτζώκας σκέφτεται να μην τον βάλει εξ αρχής στα… βαθιά. Η αλήθεια είναι πως αν ο αγώνας πάει έτσι όπως θέλουν οι γηπεδούχοι, τότε είναι πιθανό ο παίκτης να πάρει λίγο χρόνο συμμετοχής προς το τέλος του αγώνα. Αν όμως το ματς είναι ντέρμπι μέχρι το τέλος, τότε θα πρέπει ο Έλληνας τεχνικός να μην έχει άλλη λύση, προκειμένου να χρησιμοποιήσει τον Αμερικανό. Όλα αυτά βέβαια θα φανούν την Παρασκευή, στο παρκέ του ΣΕΦ…