Παίκτης του Ολυμπιακού θα πρέπει να θεωρείται ο Κεμ Μπιρτς, καθώς οι δύο πλευρές έχουν έρθει σε πλήρη συμφωνία για τα επόμενα δύο χρόνια. 

Ο Καναδός σέντερ, το όνομα του οποίου είχε ακουστεί για τον Ολυμπιακό και μεσούσης της σεζόν που ολοκληρώθηκε, συμφώνησε να συνεχίσει την καριέρα του στους «ερυθρόλευκους», με τις πληροφορίες να κάνουν λόγο για συμβόλαιο 1+1 ετών.

Το μόνο που απομένει πλέον, προκειμένου να ολοκληρωθεί και τυπικά η μεταγραφή του 24χρονου σέντερ στους  είναι να διευθετηθούν κάποιες μικρές λεπτομέρειες, ώστε να ακολουθήσουν και οι ανακοινώσεις.

Την περασμένη σεζόν, ο Μπιρτς αγωνίστηκε στην Τουρκία με τη φανέλα της Ουσάκ Σπορτίφ, έχοντας 10,1 πόντους και 9,1 ριμπάουντ σε 27,1 λεπτά κατά μέσο όρο. Αυτή ήταν η πρώτη χρονιά του στην Ευρώπη, στην οποία πήρε μέρος και στο All Star game της Τουρκίας, στο οποίο συμμετείχε και στον διαγωνισμό καρφωμάτων, ενώ αποφοίτησε από το UNLV το 2014 όπου είχε 11,5 πόντους και 10,2 ριμπάουντ ανά παιχνίδι. Ο ιδιαίτερα αθλητικός και θεαματικός Μπιρτς προσπάθησε να βρει ένα συμβόλαιο στο NBA, αλλά το μόνο που κατάφερε ήταν να αγωνιστεί στο NBDL με τους Sioux Falls Skyforce έχοντας σε 52 παιχνίδια 11,1 πόντους και 9,5 ριμπάουντ.