Στο Προεδρικό Μέγαρο βρέθηκε σήμερα η ομάδα μπάσκετ του Ολυμπιακού, προκειμένου να επισκεφτεί τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια. Το παρών έδωσαν όλοι οι παίκτες, αλλά και οι πρόεδροι και το τεχνικό τιμ, το οποίο δέχτηκε πολλά συγχαρητήρια από τον πρώτο πολίτη της χώρας, ο οποίος χαρακτήρισε πάρα πολύ σημαντική την επιτυχία της ομάδας του Πειραιά.

Αναλυτικά το μήνυμα του Προέδρου ήταν: “Συγχαρητήρια. Μας δώσατε μεγάλη χαρά και ξέρετε σ’ αυτή την περίοδο οι χαρές έχουν γίνει λιγοστές. Ήταν πολύ μεγάλη χαρά γι’ όλο τον ελληνισμό όχι για τους Έλληνες, για όλο τον ελληνισμό. Σας ευχαριστούμε από καρδιάς. Στείλατε όμως κι ένα μήνυμα και θα σταθώ σ’ αυτό το μήνυμα. Για μένα είναι πάρα πολύ σημαντικό.

Ότι η νεολαία της Ελλάδος, η νεολαία της Ελλάδος της κρίσης στέκεται με το κεφάλι ψηλά, αντιμετωπίζει αθλητικά μεγάλες ομάδες με πολύ μεγαλύτερα οικονομικά μέσα απ’ ότι έχει ο Ολυμπιακός, όμως στέκεται όχι μόνο στο ίδιο επίπεδο, βγαίνει νικήτρια. Είναι ένα σπουδαίο μήνυμα, για μένα το σημαντικότερο μήνυμα είναι ακριβώς αυτό. Ότι η Ελλάδα στέκεται στα πόδια της, ότι η Ελλάδα αγωνίζεται, ότι η Ελλάδα έχει το σθένος να αντιμετωπίσει τις οποιεσδήποτε δυσκολίες που έρχονται πάνω της. Θερμά συγχαρητήρια. Όλα τα καλά”.

Αξίζει να αναφέρουμε πως στον Κάρολο Παπούλια δόθηκε μια φανέλα της ομάδας με το όνομά του και το Νο1 από τους ιδιοκτήτες της ΚΑΕ, Παναγιώτη και Γιώργο Αγγελόπουλο, ενώ ο Βασίλης Σπανούλης του προσέφερε μια μπάλα με τις υπογραφές όλων των παικτών. Από την πλευρά του ο Γιώργος Πρίντεζης του χάρισε δύο εισιτήρια διαρκείας.

Με δηλώσεις του ο Γιώργος Αγγελόπουλος τόνισε: “Εξοχότατε κύριε Πρόεδρε σας ευχαριστούμε πολύ για την τιμή που μας κάνατε. Είναι η ύψιστη τιμή αυτή, να είμαστε εδώ Πρωταθλητές Ευρώπης και να μας υποδεχτείτε. Πιστεύουμε ότι δώσαμε ένα μήνυμα ελπίδας και αισιοδοξίας σ’ όλο τον κόσμο ότι η Ελλάδα μπορεί να τα καταφέρει, εμείς οι Έλληνες θα τα καταφέρουμε. Ευχαριστούμε πολύ”.

Από την πλευρά του ο Παναγιώτης Αγγελόπουλος, είπε: “Θέλουμε κι εγώ από την πλευρά μου να σας ευχαριστήσω για τη σημερινή πρόσκληση. Εμάς αυτό που μας δίνει χαρά, αυτό που νιώθουμε είναι ότι κάναμε εκατομμύρια Έλληνες περήφανους ανεξάρτητα από συλλογική προτίμηση. Αυτό νιώθω. Σας ευχαριστούμε πολύ”.

Αναλυτικά οι αδελφοί Αγγελόπουλοι τόνισαν…

Γιώργος Αγγελόπουλος: “Πριν 14 μήνες είχαμε κάνει μια δήλωση και είχαμε πει ότι το πιο βαθύ σκοτάδι είναι λίγο πριν τη Χαραυγή. Νομίζω ότι ξημέρωσε για τα καλά. Είμαστε περήφανοι για το μοναδικό αυτό επίτευγμα. Δυο συνεχόμενα ευρωπαϊκά νομίζω ότι είναι ένα ιστορικό επίτευγμα, αλλά είμαστε ακόμα πιο περήφανοι και χαρούμενοι για τον τρόπο με τον οποίο το πετύχαμε. Ήταν ο τρόπος που είχαμε ονειρευτεί και οραματιστεί. Συγχαρητήρια σ’ όλη την ομάδα και πολλά ευχαριστώ σ’ αυτούς που ήταν πάντα δίπλα μας”.

Παναγιώτης Αγγελόπουλος: “Αυτό που θέλουμε να πούμε κι αυτό που είπαμε και στον πρόεδρο είναι ότι αυτό που πάνω απ’ όλα μας κάνει και καταλαβαίνουμε ότι κάναμε κάτι σημαντικό είναι ότι νιώθουμε πως χάρηκαν εκατομμύρια Έλληνες ανεξάρτητα από συλλογική προτίμηση. Αυτό στη φετινή Ευρωλίγκα, τις μέρες που ακολούθησαν το έχουμε νιώσουμε σε απίστευτα μεγαλύτερο βαθμό συγκριτικά με την περσινή Ευρωλίγκα”.

Γιώργος Αγγελόπουλος: “Ο Πρόεδρος τόνισε το μήνυμα που έχει αυτό για την Ελλάδα. Ανέφερε ότι είναι πολύ σημαντικό το επίτευγμα αυτό για την Ελλάδα, αλλά κυρίως τα οικονομικά μέσα με τα οποία επετεύχθη κι αυτό είναι το μήνυμα για τη σημερινή Ελλάδα”.

Παναγιώτης Αγγελόπουλος: “Ο Ολυμπιακός με το μικρότερο μπάτζετ από τις ομάδες του Φάιναλ Φορ και πέρσι και φέτος κατέκτησε την κορυφή της Ευρώπης”.

Παναγιώτης Αγγελόπουλος: “Και πέρσι μας είχε καλέσει ο Πρόεδρος, αλλά οι αγωνιστικές υποχρεώσεις της ομάδας, είχαμε γυρίσει και μετά είχαμε τους τελικούς δεν επέτρεψαν να βρεθεί ημερομηνία. Είναι καλύτερο να έρχεσαι μετά από δυο”.

Το “παρών” έδωσε και ο κ. Γιάννης Ιωαννίδης που συνεχάρη κι αυτός τους πρωταθλητές Ευρώπης: “Η αισιοδοξία, το μήνυμα σε μια χώρα η οποία αυτή τη στιγμή περνάει τα πάνδεινα, ότι κατάφερε αυτή η ομάδα να αποδείξει ότι όταν υπάρχει ομάδα και είμαστε όλοι μαζί ότι μπορούμε κάλλιστα να πετύχουμε πράγματα τα οποία χώρες τεράστιες δεν μπορούν να πετύχουν. Θα μείνει στην ιστορία πρώτα απ’ όλα τα σκορ. Να παίξεις τελικό και να είναι σε τέτοια έκταση το σκορ, να φτάσει στους 100 πόντους είναι δύσκολο να ξαναγίνει.

Στη ζωή όλα γίνονται, αλλά είναι δύσκολο να ξαναγίνει. Ένας Έλληνας προπονητής, είναι ο πρώτος που πήρε, εγώ πήγα έξι φορές, τρεις τελικούς, ο Γιαννάκης πήγε δεν το σήκωσε. Τώρα χαιρόμαστε που ένας Έλληνας ανοίγει την αγορά για τα νέα τα παιδιά, ότι πράγματι είναι ικανοί και θα βρουν πολλές θέσεις και εντός και εκτός Ελλάδος. Να είστε γεροί, να συνεχίσετε έτσι μ’ αυτή την αρχή και όλα θα πάνε κατ’ ευχή. Ευχαριστούμε γι’ όλα“.

Από την πλευρά του ο Γιώργος Μπαρτζώκας ήταν συγκρατημένος στις δηλώσεις του, τονίζοντας μεταξύ άλλων: “Είναι τεράστια τιμή για την ομάδα μας, για όλους όσους συμμετείχαν σ’ αυτή την επιτυχία. Νιώθουμε περήφανοι πραγματικά κι αυτό δεν το λέω ως τυπική δήλωση αλλά γιατί πραγματικά έτσι νιώθουμε. Ο Πρόεδρος με ρώτησε πως ήμουν τόσο ψύχραιμος. Φαίνεται ότι κι αυτός έζησε το παιχνίδι έντονα”.

Τέλος ο Κάιλ Χάινς είπε: “Είναι μεγάλη τιμή και πραγματικά θέλω να ευχαριστήσω τον Πρόεδρο της Ελλάδας που μας κάλεσε και μας φιλοξένησε στα γραφεία του. Είναι μεγάλη τιμή, ειδικά για μένα, μεγάλη τιμή να μοιραστώ μαζί του τις εμπειρίες της κατάκτησης του πρωταθλήματος. Οι στόχοι της ομάδας είναι να κερδίζει τίτλους και να κάνει τους φιλάθλους του Ολυμπιακού, όλους στην Ελλάδα περήφανους και χαρούμενους σε σχέση με την κατάσταση που υπάρχει.

Έχουμε μια μοναδική κατάσταση. Πρέπει να ξεχάσουμε ότι κερδίσαμε την Ευρωλίγκα και να συγκεντρωθούμε στο να υπερασπιστούμε τον ελληνικό τίτλο μας. Είναι πολύ σημαντικό και για την ομάδα και για τους φιλάθλους και θα κάνουμε τα καλύτερα μας για να κερδίσουμε το πρωτάθλημα”.