Στην… Πόλη των ονείρων του θα δώσει τον δεύτερο αγώνα του στη φάση των ομίλων της Ευρωλίγκα ο Ολυμπιακός, απέναντι στην Εφές. Οι “ερυθρόλευκοι” επιστρέφουν στον… “τόπο του εγκλήματος”, καθώς η Κωνσταντινούπολη δεν θα τους θυμίζει μόνο την κατάκτηση του τροπαίου απέναντι στην ΤΣΣΚΑ την περασμένη σεζόν…

Αλλά και το σημείο όπου ξεκίνησε να δυναμώνει η πίστη για ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση της Ευρώπης, όταν οι Πειραιώτες κέρδισαν την αυριανή τους αντίπαλο με 67-65 στη φάση των 16.

Τότε οι αναμετρήσεις διεξήχθησαν στο Σινάν Ερτντέμ, όμως η αυριανή θα γίνει στο Αμπντί Ιπεκτσί. Αυτό λίγη σημασία έχει, αφού η “αύρα” της Πόλης εμπνέει ακόμα την ελληνική ομάδα, όπως τόνισε και ο προπονητής του Ολυμπιακού, Γιώργος Μπαρτζώκας σε δηλώσεις του ενόψει της αναμέτρησης:

“Αγωνιζόμαστε στην Κωνσταντινούπολη για πρώτη φορά μετά την κατάκτηση της Ευρωλίγκα. Αυτό έχει συναισθηματική αξία για εμάς έπειτα από ότι καταφέραμε πέρυσι. Πρέπει να τα ξεχάσουμε όλα και να συγκεντρώθουμε στον κρίσιμο αγώνα. Αν θέλουμε να κερδίσουμε πρέπει να παίξουμε εξαιρετική άμυνα, απέναντι σε μία ομάδαπου έχει ενισχυθεί με καλούς παίκτες όπως οι Φάρμαρ, Λούκας και Ερντέν“.

Από την πλευρά των παικτών, ο Κώστας Σλούκας είπε: “Η Εφές θέλει να φτάσει ψηλά φέτος. Πρέπει να τους σταματήσουμε με όπλο την καλή μας άμυνα. Πιστεύω ότι αυτός είναι ο μόνος τρόπος για να φύγουμε νικητές από την Κωνσταντινούπολη“.