Εντυπωσιασμένος από τα εκθέματα που συνάντησε στο μουσείο της ΧΑΝΘ, ήταν ο Γιάννης Σφαιρόπουλος. Ο προπονητής του Ολυμπιακού, ξεναγήθηκε στον χώρο από τον Γιωργή Μπουσβάρο και η επίσκεψή προστίθεται σε άλλη μία εκ των πολλών που έχουν κάνει σημαντικές, και όχι μόνο, σημερινές προσωπικότητες του ελληνικού μπάσκετ.

Επίσης, δεν παρέλειψε να παρακολουθήσει το βίντεο με την ιστορία του συλλόγου της Θεσσαλονίκης, ενώ για την εμπειρία που έζησε, είχε να δηλώσει τα εξής:

«Έμεινα εντυπωσιασμένος από όσα είδα , υπάρχει μια αξιόλογη καταγραφή γεγονότων μέσω βίντεο, φωτογραφιών ιστορικών κειμένων, αντικειμένων της ιστορίας του μπάσκετ, είδα ηγετικές φυσιογνωμίες του μπάσκετ».

«Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στους συντελεστές του Μουσείου, να ευχαριστήσω τον Γιωργή Μπουσβάρο για την πρόσκληση, συγχαρητήρια επίσης στον Γιώργο Πετρίδη(διευθυντής τομέας αθλητισμού της ΧΑΝΘ), στην Χριστίνα Μπατέκα(Μουσειολόγος) αλλά και τον Πρόεδρο της ΧΑΝΘ, τον κ. Σωσσίδη για αυτό που δημιούργησαν. Αν αγαπάς κάτι θέλεις να μάθεις και την ιστορία του. Υπηρετώ το άθλημα ως προπονητής από την σεζόν 1986-87, αυτή την στιγμή μπορεί να ασχολούμαστε με το μπάσκετ επαγγελματικά αλλά παραμένουμε εραστές του. Αν δεν ξέρεις την ιστορία σου δεν μπορείς να καθορίσεις το μέλλον. Χρειάζεται σεβασμός σε όσους υπηρέτησαν το άθλημα κάτω από δύσκολες συνθήκες».