Ο Ολυμπιακός κατάφερε έστω και δύσκολα να ξεπεράσει το εμπόδιο του Ρεθύμνου στο κλειστό του ΣΕΦ, με τον Γιώργο Μπαρτζώκα να τονίζει πως στο μυαλό των παικτών του ήταν ο αγώνας με τη Χίμκι για την τελευταία αγωνιστική του ΤΟΠ 16 της Ευρωλίγκας. Ο Έλληνας τεχνικός αναφέρθηκε και στον χρόνο συμμετοχής κάποιον παικτών, όπως και στον Ντορόν Πέρκινς.

Αναλυτικά ο Γιώργος Μπαρτζώκας τόνισε μετά το τέλος του αγώνα: “Συγχαρητήρια με κάθε ειλικρίνεια. Έχουν τεράστια ικανότητα στο ένας – ένας. Παίζουν με δύο φόργουορντ και χωρίς σέντερ, πηγαίνουν στο ριμπάουντ με πρόσωπο. Η κατάσταση έχεις ως εξής. Έχουν μείνει τέσσερα ματς ως το τέλος της κανονικής περιόδου. Τα τελευταία χρόνια ο Ολυμπιακός τόσο εύκολα εξασφάλισε την πρώτη θέση. Ασθενεί το κίνητρο έτσι. Είχαμε ταξίδι, συνεχόμενα ματς, επαναλαμβάνεται και πάλι αυτό. Κακό με τη Μακάμπι, κακό πρώτο διάστημα με τη Φενέρ. Αμυντικά ήμασταν κακοί απόψε, επιθετικά ήμασταν καλοί. Από το -9 βρεθήκαμε στο +15. Το πρώτο διάστημα δεν είναι καλό, αλλά το δεύτερο η ομάδα κάνει αυτό που πρέπει.

Εμείς δεν θέλαμε να χρησιμοποιήσουμε πολύ τον Κάιλ, θέλαμε να χρησιμοποιήσουμε τον Γκιόργκι και τον Τζος. Αλλά επειδή το ματς δυσκόλεψε, αναγκαστήκαμε να παίξουμε με αλλαγές στα σκριν. Θέλαμε να παίξουμε όπως με την Χίμκι, αλλά αναγκαστήκαμε να αλλάξουμε στο τέλος. Είναι θετικό ότι βρίσκει ρυθμό ο Πρίντεζης και αναπνοές. Μπράβο του για το ματς με τη Φενέρ, χωρίς ανάσες το παιδί έκανε το κάτι παραπάνω. Αναγκαστικά έπαιξε τόσο λόγω ενοχλήσεων του Άνιτς στη μέση. Το Ρέθυμνο μας έδωσε τη δυνατότητα να παίξουμε καλά. Συγχαρητήρια στους παίκτες, γιατί κέρδισαν έναν ικανότατο αντίπαλο. Αλλά και λόγω των πολλών προβλημάτων τραυματισμών.

Στο μυαλό μας είναι το ματς με την Χίμκι. Νομίζω θα είμαστε πολύ καλοί και δεν θα ξεκινήσουμε όπως με τη Μακάμπι και τη Φενέρ. Αλλά φαίνεται πως είναι στο πεπρωμένο μας να δεχόμαστε τρελά καλάθια όπως με Μακάμπι και Φενέρ όπως έγινε σήμερα. Καλή συνέχεια στο Ρέθυμνο. Θέλει μια μεγάλη νίκη όσον αφορά την κρισιμότητα και τη βαρύτητα της. Αυτή είναι την Πέμπτη με την Χίμκι. Ακόμη και με ήττα, όμως, που δεν θέλω καν να το σκέφτομαι και να το λέω μπορούμε να περάσουμε. Ομάδες όπως ο ΟΣΦΠ θέλουν νίκες και τίτλους. Το ΤOP-16 το φετινό είναι προϊόν ανάλυσης για τα επόμενα χρόνια. Ομάδες όπως η Ρεάλ, Ολυμπιακός και η Μπαρτσελόνα προσέθεσαν παίκτες που δεν έχουν δικαίωμα να παίξουν. Γιατί χρειάζεται μεγαλύτερο ρόστερ.

Χρειάζονται νίκες καθώς μετά από καιρό θα ξεχαστεί κακή εμφάνιση. Δεν θέλω να επικαλεστώ την κούραση. Είναι ζήτημα αυτοπεποίθησης. Είχαμε χαμηλό ποσοστό στο τρίποντο, εκτός από την σωματική κόπωση έφερε και πνευματική, αλλά όταν βρήκαμε τα δύσκολα, αναγκαστήκαμε να παίξουμε με κοντό σχήμα και αλλαγές στα σκριν. 100% βοηθάει το Ρέθυμνο. Παίζουν τελείως διαφορετικό μπάσκετ, η Χίμκι παίζουν με δύο πεντάρια, πασάρουν καλά. Βοήθησε πολύ το ανταγωνιστικό παιχνίδι, χρειάστηκε πολύ ταχύτητα από τους παίκτες μας. Δεν θέλω να πω ότι χρησιμοποιούμε τους αντιπάλους σαν προπόνηση, σε καμία περίπτωση δεν είναι υποτίμηση του Ρεθύμνου. Μπορώ να πω ειλικρινά απόλαυσα κάποιες φάσεις που έβγαλαν”.

Τέλος αναφέρθηκε και στον Ντορόν Πέρκινς: “Φυσικά και με προβληματίζει η εικόνα του Πέρκινς. Έχει συνηθίσει να παίζει διαφορετικά. Καμία σχέση με αυτό που είναι η εικόνα, θα έλεγα πως σήμερα δεν ήταν κακός. Φαίνεται πως η ομάδα δεν έχει ρυθμό με τον Πέρκινς μέσα. Ακόμη και όταν δεν κάνει λάθη, ο Ολυμπιακός χάνει τον ρυθμό του. Δεν πρέπει να επικεντρωθεί σε έναν παίκτη, υπάρχουν και άλλοι παίκτες που δεν παίζουν καλά, αυτό που μετράει είναι να κερδίζει η ομάδα. Δεν υπάρχουν περιθώρια να επικεντρωθείς σε ένα παιδί. Το ομαδικό θέμα μας καίει. Το θέμα είναι αυτό, οι συνεργάτες μου κάνουν πολύ καλή δουλειά σε αυτό το κομμάτι”.

Ο Κώστας Παπανικολάου από την πλευρά των “ερυθρόλευκων” παικτών ανέφερε: “Στο ένας – ένας και στα τρίποντα, δεν τους περιορίσαμε στην άμυνα, τους δώσαμε αυτοπεποίθηση, έχουν παίκτες που εκτελούν και για τρεις, παίζουν καλά το ένας – ένας, φάνηκε ότι θα είναι δύσκολα για την αντίπαλη ομάδα. Στο 32′ χάναμε εννιά πόντους και η ομάδα έκανε μεγάλο σερί και έφτασε στη νίκη. Αυτό είναι θετικό. Όπως είπε και ο κόουτς είναι καλό για εμάς ενόψει Χίμκι. Σίγουρα ένα κομμάτι που δεν πρέπει να συνεχίσει να υπάρχει από εδώ και πέρα. Φτάσαμε στο τελευταίο δίμηνο. Από την Πέμπτη και μετά κρίνονται τα πάντα. Οι στόχοι που ήταν να περάσουμε στους οκτώ και το πρωτάθλημα φυσικά. Παραπάνω συγκέντρωση σε κάθε προπόνηση από εδώ και πέρα το 110%. Η άμυνα μας έφτασε εκεί που μας έφτασε πέρσι, αν και δεν πρέπει να μιλάμε για τα περσινά, αλλά μόνο για τα φετινά. Να δώσουμε βαρύτητα στην άμυνα και να συνεχίσουμε την καλή δουλειά να τα δώσουμε όλα”.