Τις τελευταίες ώρες, ο Ολυμπιακός δείχνει να εντείνει τις προσπάθειές του για ενίσχυση στις θέσεις των γκαρντ, εξετάζοντας άπασες περιπτώσεις μία προς μία, μετά την αποχώρηση του Κώστα Σλούκα. Οι «ερυθρόλευκοι», δείχνουν αρχικά να στρέφονται σε λύσεις Αμερικανών παικτών και στην επιφάνεια έρχεται ένα όνομα που είχε αναφερθεί και στην περσινή θερινή μεταγραφική περίοδο.

Ο λόγος για τον Μάλκολμ Ντιλέινι, τον οποίο οι Πειραιώτες δεν είχαν καταφέρει να υπογράψουν το προηγούμενο καλοκαίρι, μην έχοντας τη δυνατότητα να ανταγωνιστούν την φοβερή πρόταση που του είχε καταθέσει η Λοκομοτίβ Κουμπάν, στην αποχώρησή του από την Μπάγερν Μονάχου. Αυτή την φορά, όμως, ο 26χρονος πλέι-μέικερ φαίνεται πρόθυμος για μετακόμιση από τη Μαύρη Θάλασσα στο μεγάλο λιμάνι και η διοίκηση του ελληνικού συλλόγου έχει επαναφέρει στο τραπέζι στην περίπτωσή του. Μάλιστα, φαίνεται να υπάρχουν ήδη συγκεκριμένα οικονομικά δεδομένα, με τον Ντιλέινι να υπογράφει συμβόλαιο 1+1 έτων, με απολαβές ύψους 1.3 εκατομμυρίων δολαρίων.

Την ίδια στιγμή, ο δημοσιογράφος Ντέιβιντ Πικ ενημερώνει πως στα υπ’ όψιν του Ολυμπιακού βρίσκεται και ο Έρικ ΜακΚόλουμ. Πρόκειται για ένα γνώριμο παίκτη μας από τη θητεία του σε Απόλλωνα Πατρών και Πανιώνιο, έχοντας συνεργαστεί με τον Γιάννη Σφαιρόπουλο στην ομάδα της Νέας Σμύρνης. Ο ΜακΚόλουμ ήταν, μάλιστα, τον καιρό που αγωνίστηκε στα μέρη μας από τα «σημεία αναφοράς» του πρωταθλήματος, γενόμενος πρώτος σκόρερ το 2014 και ταυτοχρόνως πρώτος σκόρερ του Eurocup. Τα «θαύματά» του, τα συνέχισε στην Κίνα, όπου με του Ζεϊζιάνγκ Γκόλντεν Μπουλς συμμετείχε στο All-Star Game, ενώ αναδείχθηκε εκ νέου πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος. Στα μεγάλα highlights του, ασφαλώς, προστίθεται η μεγάλη βραδιά όπου σκόραρε 82 πόντους στον ίδιο αγώνα, έχοντας μαζί 10 ριμπάουντ, 4 ασίστ και δύο κλεψίματα. Στο τέλος, ωστόσο, η ομάδα του είχε ηττηθεί!