Ο Ολυμπιακός προετοιμάζεται για τον αγώνα με αντίπαλο τη Φενέρμπαχτσε / Ούλκερ με τους “ερυθρόλευκους” να κρατάνε ακόμα την τύχη στα χέρια τους. Υπό διαφορετικές συνθήκες θα μπορούσαμε να πούμε πως πρόκειται για το δυσκολότερο παιχνίδι της ομάδας του Πειραιά, αλλά αν αναλογιστούμε την εικόνα της τουρκικής ομάδας φέτος, οι Πρωταθλητές Ευρώπης κρατάνε την τύχη στα χέρια τους.

Ο Γιώργος Πρίντεζης προπονήθηκε μαζί με τους υπόλοιπους συμπαίκτες του, όπως και ο Τζος Πάουελ, κάτι που σημαίνει πως ο Ολυμπιακός… γεμίζει και πάλι στη “φροντ λάιν” και δεν έχει τα ίδια προβλήματα με πριν. Αμφότεροι αναμένεται να δώσουν το παρών και όλοι περιμένουν πως η ομάδα του Πειραιά θα παρουσιάσει μία βελτίωση σε σχέση με τα προηγούμενα παιχνίδια, την ίδια ώρα που αναμένουμε τις εξελίξεις και με τον Πέρο Άντιτς, ο οποίος επίσης είναι πολύ πιθανό να αγωνιστεί κανονικά.

Το συγκρότημα του Γιώργου Μπαρτζώκα κρατάει την τύχη στα χέρια του, καθώς αντιμετωπίζει μία ομάδα που έχει κάνει μόλις δύο νίκες στο ΤΟΠ 16 της Ευρωλίγκας και δεν έχει καμία ελπίδα πρόκρισης. Σαφώς και καμία ομάδα δεν… κατεβαίνει στο παρκέ για να χάσει, αλλά οι Τούρκοι δεν καίγονται ιδιαίτερα για τη νίκη και αυτό το γνωρίζουν πολύ καλά στον Πειραιά. Με “διπλό” ο Ολυμπιακός κάνει ένα βήμα πρόκρισης, ειδικά αν αναλογιστούμε πως σε περίπτωση ήττας της Κάχα Λαμποράλ από τη Χίμκι στη Ρωσία, η ισπανική ομάδα μένει αυτόματα έξω.

Οι Πρωταθλητές Ευρώπης γνωρίζουν όμως πως με δύο νίκες στα επόμενα δύο παιχνίδια προκρίνονται και δεν θέλουν να έχουν το μυαλό τους στα άλλα παιχνίδια. Άλλος ένας (εκτός έδρας) τελικός φτάνει και στον Πειραιά προετοιμάζονται κατάλληλα, έτσι ώστε να κάνουν αυτό που πρέπει και στην τελευταία αγωνιστική να περιμένουν τη Χίμκι και να προκριθούν στην επόμενη φάση. Προς το παρόν όμως προέχει το ματς με αντίπαλο τη Φενέρ και όλοι είναι συγκεντρωμένοι εκεί.

Ο Ολυμπιακός έχει αποδείξει πως στα εκτός έδρας κρίσιμα ματς, κερδίζει και αυτό θα επιχειρήσει να κάνει και με αντίπαλο την ομάδα της Τουρκίας, δείχνοντας παράλληλα και την κατάλληλη προσοχή. Όπως έκανε και στις έδρες των Χίμκι, Μακάμπι, Σιένα και Μπεσίκτας