Ο αγώνας με αντίπαλο την Μπαρτσελόνα είναι εξαιρετικά σημαντικός για τον Ολυμπιακό, προκειμένου να… πλασαριστεί σε μία υψηλότερη θέση στον όμιλο με τον Γιώργο Μπαρτζώκα να τονίζει πως στόχος της ομάδας του είναι η πρόκριση στην επόμενη φάση. Επίσης, ο Έλληνας τεχνικός μίλησε τόσο για τους αντίπαλους παίκτες, όσο και για τους Πάουελ και Πέρκινς.

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας, δήλωσε αρχικά: “Καλησπέρα σας. Το αυριανό (07/03) παιχνίδι έρχεται σε ένα σημείο της Ευρωλίγκας στο οποίο πιστεύω πώς είμαστε σε καλή κατάσταση. Το πρόβλημα είναι πως υπάρχει ίωση στην ομάδα μας. Το πέρασε την προηγούμενη εβδομάδα ο Σπανούλης, ο Περπέρογλου και ο Σερμαντίνι, όμως ελπίζω να μην αποτελέσει αυτό πρόβλημα. Κατά πολλούς η Μπαρτσελόνα είναι η καλύτερη ομάδα στην Ευρώπη. Έχει πολύ καλή άμυνα και επίθεση. Ο Ολυμπιακός έχει χαρακτήρα για τέτοια παιχνίδια και πραγματικά περιμένουμε με ανυπομονησία τον αγώνα. Θα παίξουμε σε ένα γεμάτο γήπεδο και περιμένουμε το ματς. Ο στόχος μας είναι η πρόκριση στα προημιτελικά. Έχουμε την δυνατότητα αν κάνουμε καλό φίνις να έχουμε και το πλεονέκτημα της έδρας στα προημιτελικά. Αύριο (07/03) πιστεύω πως ο Πέρκινς θα μας βοηθήσει περισσότερο”.

Για τους Τόμιτς και Ναβάρο: “Ο Τόμις έχει βγει καλύτερος παίκτης για αυτόν τον μήνα στην Ευρωλίγκα. Ο Ναβάρο είναι αυτός που είναι. Του κάνουν μία συντήρηση ανάλογα με τα ματς, αλλά αύριο θα παίξει. Είναι πολυτέλεια να στεκόμαστε σε δύο παίκτες έχει πολλούς καλούς παίκτες. Επίσης, όλοι πλην του Τοντόρβιτς και του Ραμπασέδα όλοι οι άλλοι έχουν κατακτήσει πολλούς τίτλους. Είναι ένα παιχνίδι που αποτελεί κίνητρο για εμάς. Στην Μπαρτσελόνα υπάρχει και ο Λόρμπεκ και ο Τζαβάι και όπως είπα είναι πολυτέλεια να επικεντρωθούμε σε δύο παίκτες. Στην Ισπανία έχασε από την Κάχα Λαμποράλ. Κάτι που δείχνει πώς δεν είναι άτρωτη. Είναι μία ομάδα με υψηλό μέσο όρο ηλικίας, οπότε ίσως να μην έχουν την φρεσκάδα τους σε κάθε ματς. Είναι επίσης, πολύ αποτελεσματικοί. Έχουν συνεργασίες με τον Σάδα και τον Χουέρτας. Επαναλαμβάνω ότι επειδή είναι πολύ εύστοχοι από το λόου-ποστ με εκπληκτικό τρανζίσιον θέλει προσοχή. Θεωρώ ότι αν έχουμε την απαιτούμενη προσοχή στο λόου-ποστ θα τα καταφέρουμε”.

Για το κίνητρο του Ολυμπιακού: “Το παιχνίδι με την Μπεσίκτας ήταν πονηρό. Προσωπικά κουράστηκα με αυτό το παιχνίδι όταν η διαφορά ήταν στους δέκα πόντους. Μπορεί να κερδίσαμε με 20 πόντους, αλλά δεν ξεφύγαμε από την αρχή. Εδώ το κίνητρο είναι πολύ υψηλό, με την Μπαρτσελόνα εννοώ. Θα πρέπει να υπάρχει η μαχητικότητα και με την παρουσία του κόσμου είμαι σίγουρος πώς θα δώσουμε το 100%. Δεν πιστεύω ότι καμία έδρα μπορεί να επιδράσει αρνητικά στον αντίπαλο, μπορεί όμως να δώσει τον απαιτούμενο ενθουσιασμό στον γηπεδούχο. Με την Κάχα Λαμποράλ αν θυμάστε με την μαχητικότητα και κάποιες δυναμικές φάσεις ειδικά στην αρχή που κάναμε ο κόσμος το απολαμβάνει. Ελπίζω να απολαύσει ένα πολύ καλό θέαμα και να μείνει ικανοποιημένος”.

Για τον χρόνο συμμετοχής τους Τζος Πάουελ: “Ο χρόνος περιορίστηκε στον Πάουελ από την στιγμή που πήραμε και τον Σερμαντίνι. Στο ροτέισον από δύο μπήκαν τρεις μαζί με τον Χάινς. Κάναμε μία κουβέντα μαζί του. Αυτός ο παίκτης με τον τρόπο που παίζει αν διεκδικεί και τα ριμπάουντ μας δίνει μία άλλη διάσταση στο παιχνίδι μας. Υπάρχουν παίκτες με διαφορετικά χαρακτηριστικά και αυτό είναι καλό για εμάς γιατί αλληλοσυμπληρώνονται”.