Οι Γιώργος Μπαρτζώκας και Γιώργος Πρίντεζης μίλησαν για το ταξίδι του Ολυμπιακού στη Βραζιλία, όπου θα αντιμετωπίσει στο πλαίσιο της Intercontinental Cup την Πινέιρος και στόχος δεν είναι άλλος από την κατάκτηση του τροπαίου. Οι δύο άνδρες μίλησαν επίσης τόσο για την κούραση που υπάρχει στην ομάδα, όσο και για την τιμωρία των Πρωταθλητών Ευρώπης στο πρωτάθλημα της Α1.

Αρχικά πήρε τον λόγο ο Γιώργος Μπαρτζώκας και τόνισε: “Θέλω να ευχαριστήσω την εταιρία που μας βοηθάει σε αυτό το ταξίδι, σε μια δύσκολη περίοδο, καθώς αμέσως μετά ξεκινούν οι επίσημες υποχρεώσεις μας. Ελπίζουμε να κάνουμε πολλά ταξίδια και γιατί όχι να βρισκόμαστε στο Μιλάνο“.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στα δύο ματς με την Πινέιρος: “Δεν έχω εικόνα για την ατμόσφαιρα που θα συναντήσουμε. Διαβάζω πως θα έχουν μεγάλη προσέλευση. Οι Βραζιλιάνοι είναι πολύ δυνατοί στον ομαδικό αθλητισμό. Θα παίξουμε με μια ομάδα που ήδη έχει παίξει 18 ματς στο πρωτάθλημα της, ενώ εμείς έχουμε παίξει μόνο μερικά φιλικά. Με δυσκολία βρίσκουμε πληροφορίες για τη συγκεκριμένη ομάδα, αλλά σίγουρα θα έχουμε μια εικόνα για να είμαστε προετοιμασμένοι“.

Ο Έλληνας τεχνικός υπογράμμισε πως στόχος δεν είναι άλλος πέρα από τη νίκη: “Πάντα όταν έχουμε υποχρεώσεις, είτε επίσημες, είτε ημιεπίσημες είμαστε έτοιμοι για να διεκδικήσουμε τη νίκη. Είδατε, άλλωστε, τι έγινε στο φιλικό με τη Μπεσίκτας“.

Στην ερώτηση για τις πολλές απουσίες που είχε να αντιμετωπίσει στην διάρκεια της προετοιμασίας, είπε: “Είναι μοιραίο από την στιγμή που το Ευρωμπάσκετ γίνεται με αυτή τη μορφή. Είχαμε αρκετούς διεθνείς και αυτό επηρέασε πολύ την ομάδα μας. Έχουμε πολλά διαφορετικά κομμάτια, τα οποία πρέπει να φέρουμε μαζί για να βρουν την ίδια φόρμα. Ο Γιώργος για παράδειγμα έχει παίξει ήδη 15 παιχνίδια. Δεν κρίνονται τα πράγματα στο ξεκίνημα της σεζόν, όπως έχει αποδειχθεί, αν και είναι πολύ σημαντικό για μας, λόγω των αγώνων με τον Παναθηναϊκό και τη Μάλαγα“.

Όσο για την κόπωση που θα αντιμετωπίσει η ομάδα λόγω του υπερατλαντικού ταξιδιού; “Είναι λογικό ότι θα υπάρχει. Πέρσι η Σιένα πήγε στην Αμερική και έχασε από την Άλμπα στο γήπεδο της, την πρώτη αγωνιστική της Ευρωλίγκας. Είναι δεδομένο ότι θα υπάρξει κούραση, αλλά θα προσαρμοστούμε για να κάνουμε το καλύτερο δυνατό“.

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας αναφέρθηκε και στο θέμα της τιμωρίας της έδρας του Ολυμπιακού: “Χωρίς αμφιβολία, οπουδήποτε μπορεί να έχει κόσμο, είναι καλό να γίνονται τα ματς. Δεν μπορώ να επέμβω στα θεσμικά όργανα και στις δικαστικές αποφάσεις. Επίσης στερούνται αυτή τη χαρά των ντέρμπι οι κάτοχοι των εισιτηρίων διαρκείας“.

Ο Γιώργος Πρίντεζης από την πλευρά του τόνισε αρχικά: “Είναι τιμή μας που θα κάνουμε ένα τόσο μεγάλο ταξίδι, πιθανώς σε πολλούς από εμάς μπορεί να μη δοθεί ξανά η ευκαιρία. Είναι ένας τίτλος και πρέπει να το διεκδικήσουμε και να φέρουμε ακόμα ένα τρόπαιο στην ομάδα. Από την στιγμή που πρέπει να τον αντιμετωπίσεις σαν ένα τελικό , πρέπει να το κερδίσεις. Τίποτα περισσότερο, τίποτα λιγότερο“.

Όπως και ο Μπαρτζώκας, έτσι και ο διεθνής φόργουορντ ρωτήθηκε για την κόπωση που θα προκαλέσει το ταξίδι ως τη Βραζιλία για τα δύο ματς με την Πινέιρος και απάντησε: “Είναι κάτι που πρέπει να αντιμετωπίσεις, είναι στη ζωή, είναι στον αθλητισμό. Έχουμε έξι μέρες μετά την επιστροφή μας για να ξεκουραστούμε. Είναι μέσα στο πρόγραμμα και είναι τιμή μας που βρισκόμαστε στη Βραζιλία. Έτσι κι αλλιώς ούτε εμείς, ούτε ο Παναθηναϊκός θα είμαστε έτοιμοι στο ξεκίνημα της περιόδου“.

Όσο για το θέμα της τιμωρίας, δήλωσε “Κάθε χρόνο τα λέμε συνέχεια και συνήθως δεν αλλάζει κάτι. Όλοι θέλουμε να παίζουμε σε γεμάτα γήπεδα, ιδίως στα ντέρμπι, αλλά η Α1 απέχει πολύ σε σχέση με τους αγώνες της Ευρωλίγκας. Εδώ υπάρχει πολύ μεγαλύτερος φανατισμός. Τα άδεια γήπεοδα δεν βγάζουν πουθενά. Καλό θα ήταν να βρουν κάποια άλλη λύση από αυτούς που παίρνουν τις αποφάσεις“.

Ο διευθυντής Marketing του Ολυμπιακού, Νίκος Λεπενιώτης από την πλευρά του, υπογράμμισε: “Ευχαριστούμε που ήρθατε. Είναι το δεύτερο ταξίδι μετά το 2009 στις ΗΠΑ. Το θεωρούμε σημαντικό για όλους τους φιλάθλους. Έχουμε δεχτεί πολλά email από φιλάθλους. Είμαστε χαρούμενοι που βγαίνουμε εκτός Ευρώπης. Είναι μια νέα συνεργασία που ευελπιστούμε να κρατήσει για πολλά χρόνια“.