Ένα παιχνίδι με πολύ θέαμα και με μεγάλο σκορ εξελίχθηκε στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας. Νικήτρια αναδείχθηκε η επίλεκτη ομάδα του Ντούσαν Ίβκοβιτς με το τελικό σκορ απέναντι στον Ολυμπιακό να διαμορφώνεται στο 103-111.

Στην πρώτη περίοδο οι δύο ομάδες ξεκίνησαν το ματς έχοντας στο μυαλό τους να παίξουν ένα παιχνίδι επίδειξης. Αυτό φάνηκε από τις ενέργειές τους στον αγώνα, αφού οι άμυνες σχεδόν δεν υπήρχαν, ενώ η ανάπτυξη και των δύο ήταν άναρχη. Βέβαια, οι «ερυθρόλευκοι» κατάφεραν να κλείσουν το δεκάλεπτο προηγούμενοι στο σκορ με 29-27. Στην δεύτερη περίοδο, ωστόσο, φάνηκε πως οι Dusan Ivkovic Stars θέλησαν να τρέξουν το παιχνίδι και με καλή κυκλοφορία και ωραίες συνεργασίες άρχισαν να αυξάνουν τη διαφορά. Στο μεταξύ ο Γιάννης Σφαιρόπουλος έδινε την ευκαιρία σε όλους να απολαύσουν το παιχνίδι, χρησιμοποιώντας και τον νεαρό Νίκο Αρσενόπουλο. Το σκορ στο ημίχρονο έκλεισε στο 53-64. Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου οι παίκτες του Ντούσαν Ίβκοβιτς δεν έδειξαν καμία διάθεση να αφήσουν το πόδι από το γκάζι και συνέχισαν με τον ίδιο ρυθμό. Από την άλλη, οι «ερυθρόλευκοι» δεν κατάφεραν να βρουν λύσεις για να μειώσουν στο σκορ και έτσι το σκορ της περιόδου ήταν 79-91 υπέρ των Dusan Ivkovic Stars. Στην τελευταία περίοδο του αγώνα, ο Ολυμπιακός προσπάθησε να γυρίσει το παιχνίδι, όμως αυτό είχε πάρει ήδη το δρόμο του, με το τελικό σκορ να διαμορφώνεται στο 103-111.

Τα δεκάλεπτα: 29-27, 53-64, 79-91, 103-111

Ολυμπιακός (Σφαιρόπουλος): ΜακΛίν 13, Τολιόπουλος 2, Παπαπέτρου 8, Σπανούλης 2 (8 ασ.), Αγραβάνης 10 (2), Μιλουτίνοφ 13 (1), Στρέλνιεκς 13, Τιλί 10 (2), Πρίντεζης 6, Παπανικολάου, Αρσενόπουλος 3 (1), Ρόμπερτς 7, Μπόγρης, Τόμπσον 8.

Dusan Ivkovic Stars (Ίβκοβιτς): Ερτέλ 2, Ζήσης 12 (2), Σάριτς 4, Κέσελ 14 (2), Άντιτς 12 (4), Παπαδόπουλος, Σλούκας 9 (1), Μάρκοβιτς 5 (1), Μίτσιτς, Κορκμάζ 7 (1), Χριάπα 14 (2), Χάινς 20, Μαριάνοβιτς 8.

*Δεν αγωνίστηκαν ο Μπόγκνταν Μπογκντάνοβιτς κι ο Τζον Ντίμπλερ.

Στα αξιοσημείωτα του αγώνα:

Νίκολα Μιλουτίνοφ ντύθηκε… τριποντέρ, με το γήπεδο να το καταχειροκροτεί για την εύστοχη προσπάθειά του.

-Οι πρώην συμπαίκτες Κώστας Παπανικολάου και Μάρκο Κέσελ να κάνουν trash talking (γελώντας αμφότεροι φυσικά) κατά την διάρκεια που βρέθηκαν αντίπαλοι στο παρκέ.

-Ο μικρός Νίκος Αρσενόπουλος να δίνει τα χέρια με τον Νίκο Ζήση κατά την είσοδο του πρώτου στον αγωνιστικό χώρο. Δείγμα σεβασμού του νεαρού για τον γκαρντ της Μπάμπεργκ.

-Το “σούταρε” του κόσμου στον Νίκο Αρσενόπουλο, όταν αυτός ήταν ελεύθερος για τρίποντο. Και η αγανάκτηση των οπαδών στην επιλογή του να πασάρει στον Μάντζαρη που ευστόχησε για τρεις. Όταν ο νεαρός σούταρε, αργότερα, για τρεις (αστόχησε) ο κόσμος τον χειροκρότησε ιδιαίτερα θερμά, ενώ όταν ευστόχησε στην επόμενη προσπάθεια, όλο το γήπεδο σηκώθηκε και τον καταχειροκρότησε.

-Οι Μιλουτίνοφ και Λάζαρος Παπαδόπουλος να παλεύουν κάτω από τη ρακέτα με τον Σέρβο να ζητάει φάουλ και αντιαθλητικό.

-Η ΦΟΒΕΡΗ κίνηση του Σφαιρόπουλου να πάρει τον Ίβκοβιτς στον πάγκο του Ολυμπιακού και να του δώσει τη σκυτάλη για τα τελευταία δευτερόλεπτα.