Αναλυτικά τα όσα είπε ο Γιάννης Σφαιρόπουλος:

«Τους ευχαριστώ και φέτος, έκαναν ό,τι χρειάζεται για να φέρουμε τους παίκτες που πιστεύουμε ότι μπορούν να βοηθήσουν την ομάδα. Εύχομαι σε όλα τα παιδιά να έχουμε υγεία και να είμαστε όλοι μαζί ετοιμοπόλεμοι. Έχουμε ελλείψεις. Ο Ολυμπιακός πάντα θέλει να πρωταγωνιστεί, σε όλες τις διοργανώσεις που συμμετέχει».

Για την Ευρωλίγκα: «Το ότι φθάσαμε πέρυσι μέχρι τον τελικό σημαίνει ότι κάναμε πολλά πράγματα καλά. Μας λυπεί που δεν κατακτήσαμε την Ευρωλίγκα, αλλά δεν γίνεται να το κάνεις κάθε φορά. Έχουμε την τεχνογνωσία, ελπίζω να έχουμε και υγεία ώστε να έχουμε όλα τα πολεμοφόδια έτοιμα. Είναι μια πολύ απαιτητική Ευρωλίγκα, μετράει πολύ η διάρκεια, αλλά τα ξέρουμε όλα αυτά».

Για το γεγονός ότι υπάρχουν πολλές απουσίες στην έναρξη της προετοιμασίας τους λόγω του Ευρωμπάσκετ 2017: «Δεν μπορώ να πω ότι μου δένει τα χέρια, αλλά θα πρέπει να βρούμε ένα διαφορετικό τρόπο λειτουργίας. Είναι θετικό ότι έχω δουλέψει με όλους τους Έλληνες στο παρελθόν και ότι ξέρουν τι ζητάω και πώς δουλεύω. Ακόμα και τον Μπόγρη τον είχα παίκτη για μία χρονιά στο παρελθόν. Αυτοί που μας λείπουν είναι οι δύο ξένοι διεθνείς, ο Τιλί και ο Στρέλνιεκς. Είναι καλό το ότι έχουμε και τους Αμερικανούς από την αρχή μαζί. Αυτό που απομένει είναι να βρούμε ομοιογένεια, επειδή έχουμε αλλάξει αρκετά τους ξένους της ομάδας. Θα χρειαστούμε λίγο χρόνο, αλλά πιστεύω ότι θα το καταφέρουμε».

Για τη διατήρηση του ελληνικού κορμού: «Ο βασικός κορμός είναι μια μεγάλη επιτυχία της διοίκησης. Για να κρατήσεις όλους αυτούς τους παίκτες σημαίνει ότι τα συμβόλαιά τους ανεβαίνουν. Όταν έχεις ένα βασικό κορμό, αυτό σημαίνει ότι πληρώνεις παραπάνω κι αυτό κοστίζει παραπάνω σε μια ομάδα. Για εμένα είναι πολύ σημαντικό το να έχει μια ομάδα βασικό κορμό, γιατί ξέρουν όλη τη φιλοσοφία, τη νοοτροπία. Ειδικά οι συγκεκριμένοι Έλληνες, που είναι παίκτες-νικητές, ξέρουν να κερδίζουν και να κατακτούν τίτλους».

Για την παραμονή του Νίκολα Μιλουτίνοφ: «Τον πίστευα εξ αρχής και πιστεύω ότι θα δείξει ακόμα περισσότερα πράγματα φέτος».