Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος εξήγησε τι συνέβη με τον Κεμ Μπιρτς στον πάγκο του Ολυμπιακού, στο ματς με τη Ρεάλ, και ξεκαθάρισε πως η πειθαρχία είναι πάνω απ’ όλα.

Αναλυτικά:

Ο κόουτς των «ερυθρολεύκων» ανέφερε για το περιστατικό με τον Κεμ Μπιρτς: «Αυτά συμβαίνουν στον πάγκο. Είχαμε ένα επεισόδιο που δεν χρειάζεται να του δώσουμε μεγαλύτερη σημασία απ’ αυτή που του έδωσα εγώ. Αντέδρασε ένας παίκτης και από εκεί και πέρα η πειθαρχία είναι πάνω απ’ όλους. Δεν με ενδιαφέρει να κερδίσω ένα ματς, αν δεν υπάρχει πειθαρχία. Κανείς δεν μπορεί να υπερβαίνει τις αρχές της ομάδας.

Νωρίτερα ο κόουτς του Ολυμπιακού είχε πει πως «δυστυχώς χάσαμε ένα ντέρμπι εναντίον μιας ομάδας που είναι ανάμεσα στα φαβορί για την Euroleague. Αλλά είμαστε πολύ ανήσυχοι με την κατάσταση του Ματ Λοτζέσκι. Αυτό είναι το πιο σημαντικό, να δούμε τι έχει».

Όσον αφορά το παιχνίδι, ο Γιάννης Σφαιρόπουλος τόνισε: «Πιστεύω ότι ήταν μια μάχη σώμα με σώμα για τις δυο ομάδες. Η Ρεάλ Μαδρίτης στο τέλος πήρε προβάδισμα ικανό για να κερδίσει. Καταφέραμε να κρατήσουμε χαμηλά το σκορ, έχουν 90 πόντους μέσο όρο. Δώσαμε μερικούς εύκολους πόντους σε αιφνιδιασμούς. Από την άλλη πλευρά, χάσαμε πολλά λέι απ και αιφνιδιασμούς. Από τους 7 αιφνιδιασμούς, δεν σκοράραμε, γιατί κάναμε δυο λάθη και αστοχήσαμε στους άλλους.Συνεχίζουμε και θέλουμε να παλέψουμε μέχρι τέλους για να δούμε πού μπορούμε να τελειώσουμε. Θέλω να ευχαριστήσω τους φιλάθλους μας».