Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος μετά την νίκη του Ολυμπιακού επί της Νταρουσάφακα με 81-73, τόνισε πως οι Πειραιώτες δεν έπαιξαν καλή άμυνα προς το τέλος, έδειξαν όμως χαρακτήρα και καρδιά.

Αναλυτικά οι πρώτες δηλώσεις του προπονητή των νικητών:

«Δεν μπορώ να πω ότι είχαμε δύο, διαφορετικά πρόσωπα. Όταν τους κρατήσαμε χαμηλά, είχαμε τον έλεγχο. Στη συνέχεια, δεν παίξαμε καλή άμυνα και αυτό μας δημιούργησε πρόβλημα. Στο τέλος, όμως, δείξαμε χαρακτήρα και μεγάλη καρδιά. Έτσι, πήραμε μία δίκαιη νίκη».

Για την επιστροφή του Σπανούλη: «Όταν ο Σπανούλης βουτά στο παρκέ, ακολουθούν όλοι και αποτελεί το καλό παράδειγμα. Είναι ο ηγέτης μας. Χαιρόμαστε που γύρισε».

Στην συνέντευξη τύπου ο τεχνικός του Ολυμπιακού είπε:

«Θέλω να ευχηθώ χρόνια πολλά στον Ολυμπιακό που συμπληρώνει 92 χρόνια από την ίδρυσή του».

Για τον αγώνα: «Ηταν ένα από τα καλά μας παιχνίδια. Παίξαμε καλή άμυνα, αρχίσαμε με συγκέντρωση στο κομμάτι αυτό και κρατήσαμε την Νταρουσάφακα χαμηλά στο σκοράρισμα στο πρώτο μέρος. Κάθε παίκτης που έπαιξε έδωσε τον καλύτερό του εαυτό σε άμυνα και επίθεση. Μέχρι το 25’ ελέγχαμε απόλυτα το παιχνίδι, η διαφορά ήταν στους 20 πόντους και τότε η Νταρουσάφακα άλλαξε το πλάνο της και πήγε σε χαμηλά σχήματα με τον Μερμάν στο “5”. Επαιξαν πολύ στο “ένας εναντίον ενός” κάνοντας ντράιβ και μας δημιούργησαν πρόβλημα πετυχαίνοντας εύκολα καλάθια. Μπλοκάραμε και στην επίθεση γιατί δεν είχαμε εύκολο παιχνίδι στον αιφνιδιασμό. Στα τελευταία 5-6 λεπτά παλέψαμε περισσότερο, κρατήσαμε το μικρό προβάδισμα που είχαμε και στο τέλος δείξαμε χαρακτήρα, παλέψαμε για κάθε μπάλα και βουτήξαμε στο παρκέ. Γι’ αυτό και νικήσαμε».

Έπειτα συνεχάρη τους παίκτες του: «Συγχαρητήρια στους παίκτες μου, πρέπει όμως να είμαστε πιο συγκεντρωμένοι και πιο σταθεροί. Ευχαριστώ τον κόσμο που ήρθε στο γήπεδο. Όπως είδατε δεν υπάρχει εύκολο ματς και γι’ αυτό θέλουμε τη βοήθειά τους σε κάθε ματς στο ΣΕΦ».

Για την πρόκριση στα playoffs: «Είναι ένα πρώτο βήμα. Σήμερα μαθηματικά περάσαμε στους «8», κάτι που δεν καταφέραμε πέρσι. Μπήκαμε πιο αποφασιστικά από την αρχή της χρονιάς, είναι μια πρώτη επιτυχία και τώρα ο δεύτερος στόχος είναι το πλεονέκτημα έδρας. Θέλω να χαμηλώσουμε τους τόνους και να μην κοιτάμε πολύ μακριά. Είναι πολύ μακριά ακόμη τα πλέι οφ και το Final Four. Το γεγονός ότι περάσαμε στην 25η αγωνιστική δείχνει την ποιότητα της ομάδας. Και πέρσι είχαμε ποιότητα, αλλά βγήκαμε εκτός ρυθμού με τραυματισμούς και τις προσθαφαιρέσεις στο ρόστερ. Και φέτος είχαμε προβλήματα, αλλά τα καλύψαμε όλα εκ των έσω, εκτός του Χάκετ που ήταν και ο πιο σοβαρός τραυματισμός».

Για την πληρότητα που εμφανίζει ο Ολυμπιακός: «Οταν έχουμε όλους τους παίκτες είμαστε πιο δυνατοί. Ο Ολυμπιακός είναι ομάδα συνόλου κι έχει τον ηγέτη της που είναι ο Σπανούλης. Οταν όλοι είναι διαθέσιμοι αισθάνεσαι σιγουριά και έχεις όλα τα όπλα σου. Είναι πολύ σημαντικό να είμαστε υγιείς και να έχουμε πλήρες ρόστερ».