Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος μίλησε για τη νίκη του Ολυμπιακού απέναντι στα Τρίκαλα αλλά και για τα πράγματα που δεν του άρεσαν.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο προπονητής των «ερυθρολεύκων» στην συνδρομητική τηλεόραση:

«Κρατάω το δεύτερο ημίχρονο, γιατί ήταν έτσι όπως θέλαμε να παίξουμε. Το πρώτο ημίχρονο ήταν θέμα συγκέντρωσης και δεν πρέπει να μπαίνουμε να παίζουμε έτσι. Δεν βλέπουμε κανένα ματς σαν προπόνηση. Σεβόμαστε κάθε αντίπαλο και τα Τρίκαλα έχουν καλό ρόστερ και προπονητή. Γι’ αυτό σας είπα ότι το πρώτο ημίχρονο ήταν θέμα συγκέντρωσης».

Για το ποιοι από τους τραυματίες θα είναι διαθέσιμοι για το ματς με την Μακάμπι (24/10), τόνισε: «Θα το δούμε αυτό πριν την προπόνηση και πριν την πτήση». 

Λίγο αργότερα δήλωσε τα εξής στην συνέντευξη Τύπου: : «Όπως είναι προφανές δεν μπορώ να είμαι ικανοποιημένος από την απόδοση της ομάδα μου καθ’ όλη την διάρκεια της αναμέτρησης. Δεν είχαμε συγκέντρωση και κάναμε εύκολα λάθη κυρίως στην επίθεση. Κάναμε βεβιασμένες επιθέσεις, δεν είχαμε υπομονή και καθαρό μυαλό. Κολλήσαμε επιθετικά.

Στην άμυνα δεν μπορώ να πω πως δεν ήμασταν καλοί, δεχθήκαμε 31 πόντους στο πρώτο εικοσάλεπτο, αλλά μπορούσαμε να είμαστε και καλύτεροι. Στο δεύτερο μέρος παίξαμε το μπάσκετ του πρέπει, με συγκέντρωση πάνω από όλα. Χτίσαμε πάνω σε αυτό και φτάσαμε εύκολα στη νίκη. Κρατάμε τα θετικά του δεύτερου ημιχρόνου και πρέπει να βελτιωθούμε στο αρνητικό κομμάτι και αναφέρομαι σε αυτό τις συγκέντρωσης. Πήραμε ελεύθερα σουτ που δεν μπήκαν λόγω έλλειψης συγκέντρωσης».

Eνώ για την απουσία του κόσμου είπε: «Είναι πολύ άσχημο να βλέπεις άδειο το γήπεδο. Οι άδειες εξέδρες δεν βοηθούν ούτε το άθλημα και είναι αρνητικό και για όλους όσοι αγωνίζονται».