Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος έκανε δηλώσεις στην καθιερωμένη συνέντευξη τύπου πριν τα εντός έδρας Ευρωπαϊκά παιχνίδια του Ολυμπιακούστο ΣΕΦ. Ο Έλληνας κόουτς αναφέρθηκε στην κατάσταση του Βασίλη Σπανούλη, στον Ερυθρό Αστέρα (20/12, 21:00) και συγκεκριμένα στον Γιόβιτς, στους τραυματισμούς και στον Πάτρικ Γιανγκ.

Αναλυτικά τι είπε:

Για τον αρχηγό του Ολυμπιακού: «Ο Σπανούλης πονάει στο γόνατο, είναι εξαιρετικά αμφίβολη η συμμετοχή του. Αλλά ο Σπανούλης είναι ο Σπανούλης και ποτέ δεν ξέρεις… Ο Βασίλης χτύπησε σε ένα λει απ που έκανε στο παιχνίδι με την Ζαλγκίρις. Έπεσε με το γόνατο και πονάει. Είναι εξαιρετικά αμφίβολη η συμμετοχή του. Αλλά μιλάμε για τον Σπανούλη, ποτέ δεν ξέρεις με αυτόν! Δεν πρέπει να γράφετε συνεχώς για τους τραυματισμούς, για ατυχίες και για άλλα τέτοια. Το έχουμε κάνει καραμέλα αυτό το θέμα. Εμείς δεν το βλέπουμε έτσι. Λυπόμαστε πάρα πολύ για τον Χάκετ που χάνει όλη την σεζόν και για άλλους αθλητές που τραυματίζονται και σε άλλες ομάδες».

Για την προετοιμασία ενόψει Ερυθρού Αστέρα: «Η Ευρωλίγκα φέτος έχει διαδοχικά παιχνίδια. Πρέπει να το καταλάβουμε όλοι. Έχεις δεν έχεις χρόνο, πρέπει να ετοιμαστείς και να είσαι έτοιμος να πας να πολεμήσεις. Πάντα έχουμε χρόνο να προετοιμαστούμε, για να παίξουμε όσο καλύτερα μπορούμε».

Για την κατάσταση του Πάτρικ Γιανγκ: «Ποτέ δεν χάσαμε την πίστη μας στις δυνατότητες του Πάτρικ. Για αυτό κάνουμε υπομονή ακόμα. Κάνει κάποια παιχνίδια που δείχνει την αποφασιστικότητά του και την ποιότητά του. Είναι στην αρχή της ανόδου της απόδοσής του. Ο χρόνος τον βοηθάει για να είναι έτοιμος να βοηθάει σε μεγαλύτερα διαστήματα και ακόμα πιο πολύ τον Ολυμπιακό».