Ο Ολυμπιακός νίκησε εύκολα τον Άρη στο ΣΕΦ και ο Γιάννης Σφαιρόπουλος στάθηκε στο πολύ καλό τρίτο δεκάλεπτο της ομάδας του. Δηλώσεις και οι Μάντζαρης, Πέτγουεϊ

Αναλυτικά:

«Πάντα θέλουμε το καλύτερο. Παίρνοντας τη μεγαλύτερη διαφορά με δέκα πόντους στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου, επικρατήσαμε πλήρως, πήραμε εύκολη νίκη. Πάντα θέλουμε να τελειοποιούμε την άμυνά μας, αλλά και την επίθεση. Εξάλλου, είναι υψηλές οι απαιτήσεις.

Μου άρεσε πώς μπήκαμε αμυντικά στην τρίτη περίοδο. Αυτό ήταν το πιο σημαντικό. Δεχθήκαμε έντεκα πόντους, και με το τρίποντο στο τέλος με πολύ καλή άμυνα 14, αλλά για εμένα είναι έντεκα. Πήραμε μεγάλη διαφορά και τελείωσε το παιχνίδι. Είναι πολύ σημαντικό στοιχείο η ομαδικότητα, γυρίσαμε πολύ καλά την μπάλα».

Στην συνέχεια, δήλωσε εκτενέστερα στην συνέντευξη τύπου:

«Ξέραμε ότι είχαμε να αντιμετωπίσουμε μια καλή και οργανωμένη ομάδα όπως είναι ο Άρης. Εμείς θέλαμε να είμαστε συγκεντρωμένοι, ξέραμε πως παίζαμε με έναν αντίπαλο που βάζει προβληματισμούς και αυτό φάνηκε στη 1ηπερίοδο που δεν διαβάσαμε σωστά το παιχνίδι τόσο στην επίθεση όσο και στην άμυνα μας. Πιστεύω στην 2η περίοδο ανεβάσαμε στροφές και αμυντικά και επιθετικά δείξαμε πολυφωνία στην επίθεσή μας και αναγκάσαμε τον αντίπαλο μας στο τρίτο δεκάλεπτο να μην βάλει εύκολα καλάθι σκοράροντας 14 πόντους. Εμείς είχαμε καλό ρυθμό στην επίθεση μας πήραμε διαφορά ασφαλείας και νομίζω μέχρι το τέλος επιβάλλαμε τον ρυθμό μας. Ναι μεν, είχαμε κάποια κενά διαστήματα αλλά γενικά είχαμε καλό ρυθμό και ομαδικότητα φτάνοντας σχετικά σε μία εύκολη νίκη. Είναι σημαντικό για μένα που μπορέσαμε και δώσαμε 29 ασίστ, που δείχνει την ομαδικότητα μας στην επίθεση. Είναι ένα στοιχείο που δουλεύουμε και μας δίνει πολυφωνία. Έτσι είναι ο τρόπος παιχνιδιού μας και μπορεί ο κάθε ένας από τους παίκτες μας να βγει μπροστά και να βάλει καλάθι.

Όλοι οι παίκτες μας είναι βασικοί» ανέφερε ότι «είναι καλό που έχουν μειωθεί οι τραυματισμοί μας, έχουμε παίκτες ικανότατους, τους οποίους υπολογίζουμε όλους. Μας λείπουν σίγουρα και οι τραυματίες (Αγραβάνης, Παπαπέτρου) αλλά έχουμε βρει μια ισορροπία στη χημεία μας και αυτό φαίνεται μέσα στο γήπεδο.

Έχουμε γκαρντ ικανά να σκοράρουν αλλά και να δημιουργήσουν. Ο Σπανούλης είχε 9 ασίστ, είναι μεγάλο όπλο και έχει δίπλα του ικανούς σκόρερ που τους εκμεταλλεύεται. Το ίδιο κάνουν βέβαια και οι συμπαίκτες του για αυτόν. Το ίδιο κάνει και ο Λαφαγέτ. Είναι σημαντικό να καταλάβουν όλοι ότι είναι η ομαδικότητα είναι πάνω απ΄ όλα και όλοι δουλεύουμε. Τη μία μέρα θα είναι κάποιος σκόρερ, την άλλη, κάποιος άλλος. Έχουμε ποιότητα τέτοια που μπορούμε να το κάνουμε συχνά».

 

Από την πλευρά του, ο Βαγγέλης Μάντζαρης πρόσθεσε:

«Ο κόουτς μας είχε προϊδεάσει ότι θα αντιμετωπίσουμε ένα αξιόμαχο αντίπαλο, έχει καλή ομάδα κι καλό προπονητή. Ξέραμε ότι θα βρούμε μία ομάδα που θα είναι έτοιμη. Παλέψαμε, θέλαμε να είμαστε συγκεντρωμένοι για 40 λεπτά, αλλά είχαμε αρκετά κενά διαστήματα. Στο τρίτο δεκάλεπτο ήμασταν πολύ καλοί σε άμυνα και επίθεση», για να συμπληρώσει ο Μπρέντ Πέτγουεϊ:

«Δεν ήταν καθόλου εύκολη η νίκη μας επί του Άρη. Δεν τα παράτησαν καθόλου. Ο Ολυμπιακός το έκανε εύκολο. Κάναμε τη δουλειά μας. Φαίνεται εύκολη η νίκη μας, αλλά δεν είναι».