Την “υποχρέωση” του Ολυμπιακού να κερδίζει πάντα επισήμανε ο Γιάννης Σφαιρόπουλος στην συνέντευξη τύπου ενόψει του αδιάφορου αγώνα με την Νίζνι (10/4) στο ΣΕΦ. Διαβάστε τι είπε για τους τραυματίες αλλά και την κατάσταση του Σπανούλη.

Αναλυτικά:

«Είναι το τελευταίο παιχνίδι του Τοπ 6 και θέλουμε για πολλούς λόγους ε΄να καλό αποτέλεσμα. Θέλουμε να κλείσουμε το μίνι πρωτάθλημα με νίκη και γιατί το βλέπουμε σαν παιχνίδι των play off. Έχουμε 3-4 μέρες να δουλέψουμε και θέλουμε να δούμε τις λεπτομέρειες στο γήπεδο. Η Νίζνι είναι μια ομάδα που παίζει καλά. Δεν μας απασχολούν οι απουσίες τους. Θα κοιτάξουμε τη δική μας ομάδα. Θέλουμε να έχουμε συγκέντρωση και να αρχίσουμε προετοιμασία για Play off. Θέλουμε να έρθει ο κόσμος

Όπως είπα οι απουσίες των αντιπάλων σεβαστές, αλλά κοιτάμε τη δική μας ομάδα. Θέλουμε να είμαστε καλοί. Όσον αφορά τις απουσίες μας, αυτό είναι ντεσαβαντάζ. Είχαμε απώλεια του Σπανούλη, που την έχουμε καλύψει κατά κάποιο τρόπο. Η απώλεια του Χάντερ είναι σημαντική, αλλά έχουμε τους παίκτες που μπορούν να δώσουν λύσεις σε όποια θέση κι αν παίζουν.

Ο Πέτγουεϊ είναι σε καλή κατάσταση. Έχει το θέμα με τον ώμο, όπου συνεχίζει να δουλεύει για να είναι σε καλή κατάσταση. Του λείπουν παιχνίδια και πιστεύω θα είναι έτοιμος να πάρει χρόνο συμμετοχής. Είναι πιθανό να δούμε δίδυμο Πέτγουεϊ-Αγραβάνη, ενώ και ο Καββαδάς μπορεί να παίξει αύριο.

Προετοιμαζόμαστε στο δικό μας κομμάτι, Οι προπονήσεις που κάναμε μας βοήθησαν ώστε να διορθώσουμε κάποια πράγματα, αλλά και να τα βελτιώσουμε. Θα τα εφαρμόσουμε απέναντι στη Νίζνι. Δεν μας ενδιαφέρει ο αντίπαλος. Έχουμε εμπιστοσύνη στη δουλειά και στην ομάδα μας.

Δεν ξέρουμε εάν ο Σπανούλης θα είναι στη διάθεση μας στα play – off. Βρίσκεται στο τελικό στάδιο αποθεραπείας. Κάνει ατομικές προπονήσεις και ετοιμάζεται. Ευελπιστούμε να είναι έτοιμος. Το αγωνιστικό κομμάτι είναι εύκολο. Όταν έχεις συνηθίζει να παίζεις με ένας συγκεκριμένο στυλ, έχεις τη δυνατότητα να επανέλθεις. Το θέμα ήταν όταν έλειπαν Σπανούλης-Σλούκας. Πλέον, δεν θα έχουμε πρόβλημα.

Θα ήθελα παραπάνω νίκες. Ο προπονητής και όλοι στην ομάδα θέλουν το καλύτερο. Είναι ένα πολύ καλό ρεκόρ, δεν αμφισβητείται. Μπορούσαμε κάποια παιχνίδια να τα είχαμε κερδίσει. Το πιο σημαντικό είναι οι φιλοδοξίες που έχουμε. Επειδή ο Ολυμπιακός είναι πρωταγωνιστής, θέλουμε να κερδίζουμε πάντα. Υπάρχουν, όμως και οι αστάθμητοι παράγοντες. Πιστεύω πως τηρουμένων των αναλογιών. είναι σημαντικό πως η ομάδα δεν έχασε το ρυθμό της, έχει μια αγωνιστική ταυτότητα. Η ομάδα έδειχνε πως πάλευε και παλεύει όλα τα παιχνίδια με όποιον αντίπαλο κι αν παίζει. Πάντα ο Ολυμπιακός προσπαθεί για το καλύτερο. Θέλουμε να έχουμε μια αγωνιστική ταυτότητα και την έχουμε απόκτηση. Είναι κατάκτηση των παικτών, όπου είναι ένα εφόδιο. Δεν μας ενδιαφέρει ο αντίπαλος, μόνο να είμαστε εμείς έτσι όπως πρέπει. Τότε θα μπορούμε να κερδίσουμε κάθε αντίπαλο.

Σίγουρα η προπόνηση της παραμονής ενός αγώνα δεν έχει μεγάλη ένταση. Το 90% ενόψει Νίζνι το έχουμε κάνει. Εμείς δουλεύουμε όλους αυτούς τους μήνες. Οι δυσκολίες που περάσαμε και η προσπάθεια να βελτιώσουμε Την εικόνα μας. Όλα αυτά τα δουλεύαμε για να βελτιωθούμε ενόψει των Play off. Όλη η δουλειά έγινε για να είσαι όσο πιο έτοιμος γίνεται στα παιχνίδια αυτά. Και πιστεύω θα είναι έτοιμη. Τα μόνα ερωτηματικά είναι η κατάσταση των Σπανούλη, Χάντερ, Πέτγουεϊ. Αν ήμασταν πλήρης θα ήμασταν στην καλύτερη κατάσταση».