Ως “καλό μάθημα” χαρακτήρισε την ήττα από την Μπάγερν Μονάχου ο Γιάννης Σφαιρόπουλος, ο οποίος στάθηκε ιδιαίτερα στην τραγική άμυνα του Ολυμπιακού, ξεκαθαρίζοντας ότι η έλλειψη ενέργειας λόγω του χθεσινού ματς δεν σχετίζεται με την κακή εμφάνιση των “ερυθρόλευκων”.
 
«Συγχαρητήρια στη Μπάγερν Μονάχου, άξιζε τη νίκη, έπαιξε καλύτερα. Δεν παίξαμε καλά εμείς, εκτός από το ξεκίνημα στην άμυνα μας. Όσο περνούσε η ώρα, η άμυνα μας γινόταν όλο και χειρότερη. Δώσαμε εύκολους πόντους, δώσαμε εύκολα σουτ, εκτός και εντός τρίποντου. Πήραν ψυχολογία και στη συνέχεια μια μεγάλη διαφορά», είπε αρχικά ο κόουτς Σφαιρόπουλος και συνέχισε:
 
«Ήταν ένα καλό μάθημα για εμάς. Θα μάθουμε από αυτή την ήττα, είμαι σίγουρος. Πρέπει να βελτιωθούμε και να αποδώσουμε καλύτερα. Σίγουρα δεν είχαμε ενέργεια μιας και παίξαμε και χθες, αλλά αυτό σε καμία περίπτωση δεν είναι δικαιολογία. Έχουμε πολλούς παίκτες και δεν υπάρχουν δικαιολογίες για εμάς. Στόχος του Ολυμπιακού είναι να φτάσει ως το τέλος και στις τρεις διοργανώσεις. Αυτό θέλουμε να κάνουμε και φέτος».