Τη σημασία του αγώνα με τη Βαλένθια, αλλά και την πίστη στις δυνατότητες των παικτών του, προκειμένου να πάρουν το θετικό αποτέλεσμα, τόνισε ο Γιάννης Σφαιρόπουλος. Ο προπονητής του Ολυμπιακού, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, μίλησε παράλληλα με τα καλύτερα λόγια για τις “Νυχτερίδες”, επισημαίνοντας ωστόσο το γεγονός ότι η ομάδα του είναι ποιοτικότερη. Παρά το γεγονός αυτό, ωστόσο, οφείλει να παρουσιαστεί στο παιχνίδι του ΣΕΦ συγκεντρωμένη. Δε δίστασε, επίσης, να κάνει λόγο για τους τραυματίες και το ροτέισον της ομάδας.

Αναλυτικότερα, όσα δήλωσε:

«Είμαστε στην παραμονή ενός πολύ σημαντικού και δύσκολου αγώνα για εμάς. Η Βαλένθια είναι μία ομάδα που αδικείται από την πορεία της στην Ευρωλίγκα. Εχει αρχές στο παιχνίδι της. Εχασε τρία παιχνίδια εκτός έδρας. Είναι πολύ σημαντικό που κερδίσαμε το πρώτο παιχνίδι με τον κόουτς  Μίλαν Τόμιτς. Οπως είπαμε και στους παίκτες μας τη Τρίτη μετά το ρεπό της Δευτέρας, πρέπει να είμαστε προσεχτικοί. Εχουμε καλή ψυχολογία. Εχουμε αναλύσει το πλάνο μας. Είναι ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι και πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι για να πάρουμε τη νίκη».

«Αυτές οι αλλαγές είναι πολύ επίφοβες για την ομάδα που πρέπει να αντιμετωπίσει έναν τέτοιο παίκτη, όπως ο Νεμάνια Νέντοβιτς. Είναι άλλος ένας παίκτης που πρέπει να αντιμετωπίσουμε».

«Δεν αλλάζουν τα πλάνα, παρά την απουσία του Κατσίβελη. Η ομάδα του Ολυμπιακού παίζει με ένα συγκεκριμένο στυλ. Εχω πει πως έχουμε παίκτες που πρέπει να είναι όλοι συγκεντρωμένοι στα αμυντικά τους καθήκοντα».

«Δεν ξέρω αν το παιχνίδι είναι πιο δύσκολο, αλλά σίγουρα είναι μία ομάδα ποιοτική. Μία ομάδα που ξέρει τι κάνει στο γήπεδο, είναι ποιοτική ομάδα, είναι γρήγορη στο ανοικτό γήπεδο και στο transition. Χαλάει το παιχνίδι του αντιπάλου. Ασχετα αν παίρνει τα αποτελέσματα , έχει ποιοτικά στοιχεία. Ασφαλώς είμαστε καλύτερη ομάδα, αλλά πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι».

«Ολοι οι παίκτες είναι απαραίτητοι για την ομάδα. Αυτό πιστεύω πως το έχουν καταλάβει όλοι παίκτες κι αν όχι θα το καταλάβουν το επόμενο διάστημα. Πιστεύω σε όλους τους παίκτες και είναι θέμα δικό μου πώς θα το χειριστώ και δικό σας να το δείτε».