Τα στοιχεία που θα καταστήσουν τον Ολυμπιακό ανταγωνιστικό στην επόμενη Ευρωλίγκα, απαρίθμησε ο Γιάννης Σφαιρόπουλος. Ο προπονητής των «ερυθρολεύκων», στο πλαίσιο της συνέντευξης Τύπου για το φιλικό τουρνουά της Κρήτης, εξήρε τους διοργανωτές και το επίπεδο της εκδήλωσης.

Αναλυτικά, όσα δήλωσε:

«Ευχαριστώ όλους όσοι βοήθησαν για τη διεξαγωγή αυτού του υψηλού επιπέδου τουρνουά. Μία καλή ευκαιρία για μας να δούμε που βρισκόμαστε, να διορθώσουμε τα λάθη μας και να βελτιώσουμε τα καλά στοιχεία στο παιχνίδι μας ώστε να είμαστε έτοιμοι με την έναρξη της σεζόν.

Είμαι χαρούμενος που ο Ολυμπιακός συμμετέχει στο τουρνουά του Ηρακλείου που έχει τόσο φιλόξενους ανθρώπους κι ελπίζω να γίνει θεσμός. Τέλος να ευχαριστήσω τον κόσμο για την υποστήριξή που μας δείχνει στο διάστημα που βρισκόμαστε εδώ».

 

Για την Ευρωλίγκα, που αλλάζει φέτος μορφή και γίνεται πιο απαιτητική: «Είναι τελείως διαφορετικό πρωτάθλημα, περισσότερα ταξίδια και πιο δύσκολα ματς. Πέντε εβδομάδες θα δώσουμε διπλά παιχνίδια οπότε πρέπει να κρατήσουμε φρέσκους τους παίκτες αφού είναι λογικό να εμφανίζονται πιο κουρασμένοι. Κάθε ματς θα είναι σημαντικό αφού δεν υπάρχει η πρώτη φάση που δεν είχε μεγάλη σημασία.

Η συνέπεια θα είναι το μυστικό για την πορεία. Το ρόστερ του Ολυμπιακού έχει και την ποιότητα και την ποσότητα να ανταποκριθεί. Επίσης οι οπαδοί μας θα έχουν την ευκαιρία να μας δουν σε περισσότερα παιχνίδια και σε πιο σημαντικά και είμαι σίγουρος πως θα μας βοηθήσουν όπως κάνουν πάντα»,