Τα στοιχεία που έκριναν την εύκολη επικράτηση του Ολυμπιακού επί της Νέας Κηφισιάς, παρά το γεγονός ότι οι “ερυθρόλευκοι” προέρχονταν από ένα δύσκολο ματς κόντρα στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας, ανέφερε στη συνέντευξη Τύπου ο Γιάννης Σφαιρόπουλος. Ο Έλληνας κόουτς, μίλησε παράλληλα για τη συμμετοχή του νεαρού Σπύρου Καββαδά στην προθέρμανση των παικτών του, ενώ δε λησμόνησε, όπως και ο Μπράιαντ Ντάνστον, να αφιερώσουν το αποτέλεσμα στα θύματα της Θύρας 7.

Αναλυτικά, όσα είπε στη συνέντευξη Τύπου:

«Έπρεπε να δείξουμε ένα βαθμό ετοιμότητας μετά από ένα δύσκολο παιχνίδι στο οποίο δώσαμε μεγάλα ψυχικά αποθέματα. Δείξαμε αρκετά καλή συγκέντρωση από την αρχή, επιβάλαμε το ρυθμό, πήραμε ένα ελαφρύ προβάδισμα και με την καλή άμυνα της τρίτης περιόδου κυρίως το προβάδισμα έγινε αρκετά μεγαλύτερο. Είχαμε κάποια κενά διαστήματα κι αυτό είναι ένα κομμάτι που θα δούμε, αλλά η επικράτηση επί ενός καλά οργανωμένου αντιπάλου ήταν αρκετά καλά. Συνεχίζουμε την προσπάθειά μας. Τώρα μένει να ξεκουραστούμε και να ετοιμαστούμε για το ματς με τη Νίζνι», τόνισε ο προπονητής των «ερυθρολεύκων».

Σχετικά με τον νεαρό Σπύρο Καββαδά, που έκανε πραγματικότητα ένα μεγάλο όνειρό του, μέσω του Make a Wish, επεσήμανε τα εξής: «Δείξαμε το κοινωνικό μας πρόσωπο. Είναι ένα παιδί που δίνει τη δική του μάχη και πρέπει να γίνει παράδειγμα για όλους. Η ΚΑΕ Ολυμπιακός και όλοι όσοι απαρτίζουν την ομάδα δείξαμε την ευαισθησία μας και του χαρίσαμε κάποιες στιγμές χαράς».

«Αφιερώνουμε τη νίκη στα θύματα της Θύρας 7, που σαν σήμερα πριν από 34 χρόνια έχασαν τη ζωή τους για την ομάδα μας».

Ο Μπράιαντ Ντάνστον, από την πλευρά των παικτών, τόνισε τα εξής: «Θέλουμε να αφιερώσουμε τη νίκη στους φιλάθλους μας που σκοτώθηκαν πριν από 34 χρόνια. Ξέραμε ότι θα είναι δύσκολο παιχνίδι. Θέλαμε να παίξουμε επιθετικά μετά από ό,τι είχε συμβεί στον πρώτο γύρο. Το κάναμε κατά διαστήματα και ειδικά στο τέταρτο δεκάλεπτο δεν το κάναμε σωστά».