Ο Έρικ Γκριν έκανε ακόμη ένα τρομερό παιχνίδι με την φανέλα του Ολυμπιακού και ο Γιάννης Σφαιρόπουλος δε δίστασε να του δώσει τα εύσημα. Ο προπονητής των «ερυθρολεύκων», θεωρεί πως η άμυνα της ομάδας του, ήταν αυτή που την οδήγησε προς την νίκη επί της Αρμάνι Μιλάνο.

Αναλυτικά, όσα δήλωσε:

Για τα στοιχεία που οδήγησαν τον Ολυμπιακό στη νίκη: «Η βελτίωση της άμυνάς μας στο δεύτερο ημίχρονο μας βοήθησε να βρούμε ρυθμό, να πετύχουμε εύκολα καλάθια στο τρανζίσιον και τον αιφνιδιασμό και τελικά να πάρουμε και τη διαφορά που μας οδήγησε στη νίκη».

Για το εξαιρετικό παιχνίδι του Έρικ Γκριν: «Είναι αλήθεια ότι όταν τον επιλέξαμε το καλοκαίρι πιστεύαμε ότι θα μπορεί να κάνει ματς σαν αυτό. Ο Έρικ ανήκει σε ένα γκρουπ πολύ ταλαντούχων παικτών επιθετικά. Κάνει τη δουλειά του πολύ καλά και σήμερα βοήθησε τον Ολυμπιακό να φτάσει στη νίκη».

Λίγο αργότερα, στη συνέντευξη Τύπου, θα πρόβαινε στις εξής δηλώσεις:

«Να συγχαρώ τους παίκτες μας για τη νίκη. Ηταν ένα σκληρό παιχνίδι, καθώς η Αρμάνι είχε πολύ καλά αποτελέσματα. Η νίκη μας είναι πολύ σημαντική. Η Αρμάνι φέτος είναι εντελώς διαφορετική από τα προηγούμενα χρόνια και πολύ καλύτερη ομάδα. Αυτό το επισημάναμε στους παίκτες, οι οποίοι ήταν έτοιμοι να παλέψουν απέναντι σε μία σκληρή ομάδα. Είχαμε τον έλεγχο στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα. Φυσικά η Αρμάνι ήταν πίσω μας με μία μικρή διαφορά. Αυτό έγινε ως το προς το τέλος της τρίτης περιόδου, όταν πήραμε μία διψήφια διαφορά και στα τελευταία επτά λεπτά ελέγξαμε τον αγώνα. Κάθε νίκη στην Ευρωλίγκα είναι μία κατάκτηση. Πρέπει να συνεχίσουμε, πετάμε αύριο και πρέπει να μείνουμε συγκεντρωμένοι για το ματς με την Μπασκόνια. Θέλω να ευχαριστήσω τους φιλάθλους που μας υποστήριξαν και μας έσπρωξαν σε στιγμές που η Αρμάνι επιχείρησε να επανέλθει στον αγώνα. 

Για την αναλογία ασίστ – λαθών (13-14) της ομάδας του: «Ενα λάθος διαφορά δεν είναι τίποτα. Στο τέλος έγιναν κάποια λάθη. Η Αρμάνι έπαιξε έξυπνα, εμείς όμως διαβάσαμε καλύτερα το ματς στο δεύτερο μέρος. Ο τρόπος που έπαιζε η Αρμάνι περιόρισε τις ασίστ μας, αλλά σκοράροντας 91 πόντους δεν είχαμε πρόβλημα στην επίθεση. Απλώς αναγκαστήκαμε να πάμε σε πολλά ένας εναντίον ενός».

Για την σωστή αντιμετώπιση των… ημίψηλων της Αρμάνι Μιλάνο: «Γενικά η Αρμάνι έχει διαφορετικούς τρόπους να επιτεθεί. Είναι καλή στο να επιτίθεται από το ποστ. Αν εξαιρέσουμε τον Ραντούλιτσα, κάναμε πολύ καλή δουλειά.Περιορίσαμε την Αρμάνι και τους αναγκάσαμε να κάνουν άστοχα σουτ».