Τη δική του απάντηση σε όσους διαμαρτύρονται για την άμυνα της ομάδας του έδωσε ο Γιάννης Σφαιρόπουλος, μιλώντας ενόψει της αναμέτρησης με τη Λαμποράλ Κούτσα. Ο κόουτς του Ολυμπιακού υποστήριξε ότι οι δηλώσεις των αντίπαλων προπονητών επηρεάζουν τους διαιτητές, γεγονός που αντιβαίνει στις υποδείξεις του Τζόρντι Μπερτομέου, ο οποίος έχει τονίσει πως οι τεχνικοί δεν πρέπει να μιλούν για τη διαιτησία.
 
Παράλληλα, ο Έλληνας κόουτς τόνισε την πνευματική ετοιμότητα την οποία θα πρέπει να έχουν οι παίκτες του στο ματς για την 9η αγωνιστική του Top-16 της Ευρωλίγκας απέναντι στους Βάσκους, ενώ εξήγησε ότι οι προσθαφαιρέσεις στο ρόστερ έχουν χαλάσει τη χημεία των “ερυθρόλευκων”.
 
Για το πώς πρέπει να διαχειριστούν τον αγώνα οι παίκτες του Ολυμπιακού: «Σε τέτοιες περιπτώσεις παίζει σημαντικό ρόλο η πνευματικότητα ετοιμότητα. Δεν πρέπει να παρασυρθούμε και θα πρέπει να παραμείνουμε στο πλάνο μας. Ο κόσμος μας ξέρει πως κάνουμε μεγάλη προσπάθεια. Μας έχει στηρίξει και μας έχει δώσει ώθηση σε δύσκολες στιγμές».
 
Για τις διαμαρτυρίες των αντιπάλων προπονητών, για την άμυνα που παίζει φέτος ο Ολυμπιακός: «Είναι αλήθεια πως κάποιοι προπονητές και παράγοντες μιλούν για την άμυνα του Ολυμπιακού. Η άμυνα του Ολυμπιακού είναι μέσα σε αθλητικό πλαίσιο. Το μπάσκετ είναι άθλημα των επαφών. Σε όποιον δεν αρέσει διαμαρτύρεται. Στο παιχνίδι με την Μπάμπεργκ ο διαιτητής τιμωρήθηκε για κακή διαιτησία με τρεις αγωνιστικές. Στο Κάουνας, στο πρώτο δεκάλεπτο, μας σφύριζαν άσχημα, αλλά δεν μιλήσαμε και πάλι. Η αλήθεια είναι πως υπάρχει χειραγώγηση της διαιτησίας. Ο κ. Μπερτομέου μας είχε τονίσει πως οι προπονητές δεν πρέπει να μιλούν για τη διαιτησία. Κάποιοι, όμως, δεν το έχουν τηρήσει. Από εδώ και πέρα, θα μιλάω κι εγώ».
 
Για το παιχνίδι του πρώτου γύρου, στη Βιτόρια: «Σίγουρα, το παιχνίδι του πρώτου γύρου έχει στοιχεία για το πώς θα πρέπει να αντιμετωπίσουμε τη Λαμποράλ Κούτσα. Σίγουρα, μας δίνει μια εικόνα για το πώς θα πρέπει να παίξουμε, αλλά αυτό είναι ένα νέο παιχνίδι».
 
Για την πιθανότητα να αγωνιστεί κανονικά ο Γιάννης Μπουρούσης: «Ο Μπουρούσης είναι παίκτης-«κλειδί» για τη Λαμποράλ Κούτσα κι είμαστε έτοιμοι είτε αγωνιστεί ο Μπουρούσης είτε όχι. Ξέρουμε καλά τη Λαμποράλ, αφού έχουμε παίξει τρεις φορές μαζί της. Ο Ουόρικ έχει αρχίσει να προσαρμόζεται. Πρέπει να του δώσουμε πίστωση χρόνου. Θα τον έχουμε στη 12άδα και θα πάρει λεπτά συμμετοχής. Έστω και λίγο, έχει τα χαρακτηριστικά ώστε να μας βοηθήσει. Φυσικά, θα ήταν να έχουμε έναν παίκτη πιο νωρίς, αλλά εξαντλήσαμε τις πιθανότητές μας και πήραμε παίκτη την τελευταία στιγμή. Δεν μπορούσαμε να κάνουμε κάτι άλλο».
 
Για το ότι ορισμένες φορές ο Ολυμπιακός δεν μπορεί να αντιδράσει: «Οι διαφορές χάνονται γιατί η ομάδα έχει αλλάξει αρκετές φορές μέσα στη σεζόν τη χημεία της. Για παράδειγμα, ο Λοτζέσκι απουσίασε δύο μήνες. Ένας βασικός και πολύτιμος παίκτης για εμάς. Μάθαμε να παίζουμε χωρίς εκείνον και μετά, όταν επέστρεψε, άλλαξαν οι ισορροπίες. Άλλαξαν οι ισορροπίες και με τους ερχομούς των νέων παικτών, με τους Παπανικολάου, Τζόνσον-Όντομ και Τζέιμς. Θέλαμε, βέβαια, παίκτες και καλώς ήρθαν. Τους χρειαζόμασταν. Όμως, όταν γίνονται αυτές οι αλλαγές, αυτές οι προσθαφαιρέσεις, χαλούν κάπως τη χημεία μιας ομάδας. Έχουμε έλλειψη ομοιογένειας με τις αλλαγές των παικτών. Αυτή είναι η αιτία που έχουμε σκαμπανεβάσματα. Όταν μπαίνουν και βγαίνουν παίκτες, όλο αυτό χαλάει την ισορροπία της ομάδας. Εάν δείτε και στην πρώτη φάση, που είχαμε τραυματισμούς, παίρναμε νίκες ακόμα και με απουσίες. Ο καθένας, όμως, είχε το ρόλο του. Και τώρα υπάρχουν ρόλοι, αλλά πλέον έχουν αλλάξει τα σχήματα. Ακόμα ψαχνόμαστε σαν ομάδα. Για αυτόν τον λόγο κιόλας η ομάδα τώρα τελευταία δείχνει πως δεν μπορεί να αντιδράσει».