Ο Ολυμπιακός μπορεί να μετράει 2 στα 2 μέχρι στιγμής στο ΤΟΡ16, ωστόσο το παιχνίδι με την Μπάμπεργκ στο ΣΕΦ  θέλει ιδιαίτερη προσοχή σύμφωνα με τον Γιάννη Σφαιρόπουλο. Ο Έλληνας κόουτς στις δηλώσεις του ενόψει του αγώνα με την γερμανική ομάδα, ζήτησε από τους παίκτες του να είναι απόλυτα συγκεντρωμένοι και στα 40 λεπτά, προκειμένου οι «ερυθρόλευκοι» να πάρουν τη νίκη και να κάνει το 3 στα 3 στον όμιλο.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Γιάννη Σφαιρόπουλου:

«Παίζουμε ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι και είναι σημαντικό, γιατί ο αντίπαλός μας είναι μία πολύ καλή ομάδα. Μία ομάδα με όλη τη σημασία της λέξεως που μπορεί να μην έχει την εμπειρία άλλων ομάδων στην Ευρωλίγκα, όμως, πραγματικά ο τρόπος με τον οποίο αγωνίζεται είναι υψηλού επιπέδου. Είναι μία ομάδα που έχει ρόλους μέσα στο γήπεδο, έχει στόχους μέσα στο γήπεδο. Μία ομάδα που έχει ομοιογένεια και γι αυτό έχει περάσει στο Top 16 και έχει φέρει σε δύσκολη θέση πολλές μεγάλες ομάδες με πιο πρόσφατο παράδειγμα αυτό της Ρεάλ Μαδρίτης στο Top 16 αλλά και στην πρώτη φάση μέσα στη Μόσχα με την ΤΣΣΚΑ, μέσα στη Μάλαγα όπου ηττήθηκε πολύ δύσκολα.

Ήδη εδώ και τρεις μέρες προετοιμαζόμαστε γι αυτό το παιχνίδι, έχουμε επιστήσει και εγώ και οι συνεργάτες μου την προσοχή σε όλους τους παίκτες γιατί πραγματικά το παιχνίδι θέλει πολύ μεγάλη συγκέντρωση από μέρους μας, θέλει πολύ μεγάλη υπομονή και πρέπει όλοι μαζί να λειτουργήσουμε με τον γνωστό τρόπο μας ούτως ώστε να μπορέσουμε να βγάλουμε την Μπάμπεργκ από τον προγραμματισμό της.

Είναι μία ομάδα που έχει τον σεβασμό μας και εκείνο που έχει σημασία για μας είναι να μπούμε με ίδια αποφασιστικότητα, με την  ίδια πνευματική ετοιμότητα για να παίξουμε ένα πολύ σημαντικό και κρίσιμο παιχνίδι περιμένουμε να είναι γεμάτο το γήπεδο γιατί κάθε παιχνίδι είναι πολύ δύσκολο στο Top 16 και θέλουμε τον κόσμο μας να είναι ο 6ος παίκτης μας και να βοηθήσει την προσπάθεια των παικτών μας μέσα στο γήπεδο».

Τέλος, ερωτηθείς για το πότε θα επιστρέψει σε φουλ ρυθμό προπονήσεων ο Ματ Λοτζέσκι, απάντησε: «Έχουμε μαζευτεί εδώ για τη συνέντευξη Τύπου για τον αυριανό αγώνα, το πότε θα μπει ο Λοτζέσκι δεν το ξέρουμε ακόμα».