Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος έμεινε απόλυτα ικανοποιημένος από την εμφάνιση των παικτών του απέναντι στον ΠΑΟΚ, όπως δήλωσε στη συνέντευξη Τύπου, μετά το τέλος της αναμέτρησης, ενώ αναφέρθηκε και στην είσοδο του Νίκου Γκάλη στο «Hall of Fame»

Αναλυτικά:
«Ήταν ένα καλό παιχνίδι. Κάναμε καλό παιχνίδι. Ήμασταν συγκεντρωμένοι στην άμυνα. Φέραμε το ματς στα μέτρα μας. Κρατήσαμε τον ΠΑΟΚ στους 59 πόντους. Ο ΠΑΟΚ είναι ομάδα που αν της δώσεις δικαίωμα, είναι δύσκολο να σταματήσει το μπάσκετ που παίζει.  Κάναμε πολύ καλή δουλειά σε άμυνα κι επίθεση. Είχαμε στο παιχνίδι καλές συνεργασίες. Νικήσαμε σχετικά εύκολα, καλή συνέχεια στον ΠΑΟΚ. Ευχαριστούμε τον κόσμο που ήταν στο γήπεδο και τον θέλουμε κοντά μας στη συνέχεια», είπε αρχικά ο κόουτς του Ολυμπιακού. 

Σε ερώτηση για τα 23/42 δίποντα και 8/21 τρίποντα της ομάδας του, ο Γιάννης Σφαιρόπουλος: «Ο ΠΑΟΚ είναι μία ομάδα που προστατεύει την ρακέτα του, αλλά τα πήγαμε καλά κοντα στο καλάθι. Με τον τρόπο του παιχνιδιού μας το καταφέραμε αυτό και νομίζω πως έτσι πρέπει να παίζουμε». 

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος επίσης ρωτήθηκε για τους Πάτρικ Γιανγκ και Δημήτρη Αγραβάνη, με τον ίδιο, όμως, να βάζει στην… εξίσωση και τον Ιωάννη Παπαπέτρου: «Ολα τα παιδιά πρέπει να καταλάβουν πως πρέπει να βάζουν πάνω απ’ όλους την ομάδα. Πρέπει να παίζουν με πάθος και να ξεκινά το παιχνίδι από την άμυνα. Ο Γιανγκ αρχίζει να ανεβαίνει, ο Αγραβάνης είναι σε καλό δρόμο, όπως και ο Παπαπέτρου. Όταν μπαίνουν με σωστή νοοτροπία, μόνο κέρδος θα έχουν. Ολοι οι παίκτες πρέπει να είναι έτοιμοι. Υπολογίζω σε όλους. Να κάνουν αυτό που κάνουν στις προπονήσεις».

Τέλος, ο κόουτς των πρωταθλητών Ελλάδας ρωτήθηκε για το την είσοδο του Νίκου Γκάλη στο Hall of Fame του ΝΒΑ: «Είναι μεγάλη τιμή για το ελληνικό μπάσκετ η είσοδος του Νίκου Γκάλη στο Hall Of Fame. Εχει αφήσει διαχρονικά και όχι μόνο όταν έπαιζε, το σημάδι του στο ελληνικό μπάσκετ. Μεγάλωσαν πολλά παιδιά μαζί του και μεγαλώνουν ακόμα. Πιστεύω το ελληνικό μπάσκετ μόνο κέρδος θα έχει. Εύχομαι πολλά νέα παιδιά στο μέλλον να ζήσουν ανάλογες στιγμές».