Το φετινό καλοκαίρι αναμένεται να είναι εξαιρετικά δύσκολο για τους αδελφούς Αγγελόπουλους και τον Ολυμπιακό, όσον αφορά τον σχεδιασμό της ομάδας ενόψει της επόμενης αγωνιστικής περιόδου. Οι δύο ισχυροί άνδρες αποφάσισαν να κρατήσουν στο… τιμόνι της ομάδας τους, τον Γιώργο Μπαρτζώκα και όλοι μαζί σχεδιάζουν την επόμενη μέρα με υπομονή και μεγάλους στόχους.

Η ομάδα του Πειραιά διαθέτει ήδη έναν πολύ καλό κορμό, από παίκτες που έχουν κατακτήσει δύο συνεχόμενες χρονιές την κορυφή της Ευρώπης, αλλά ο σκοπός είναι να παραμείνουν στην ομάδα οι φυσικοί της ηγέτες. Και αυτοί δεν είναι άλλοι από τους Βασίλη Σπανούλη και Κάιλ Χάινς. Αμφότεροι αποτελούν στόχο πολλών ευρωπαϊκών ομάδων και σίγουρα οι περιπτώσεις τους δεν είναι καθόλου εύκολες για τους “ερυθρόλευκους”, ωστόσο και οι δύο έχουν εκφράσει την επιθυμία τους να παραμείνουν στο μεγάλο λιμάνι και πρώτα από όλα να συζητήσουν με τον Ολυμπιακό.

Από την πλευρά τους οι αδελφοί Αγγελόπουλοι έχουν αρχίσει ήδη να κάνουν τις κινήσεις τους ενόψει της επόμενης σεζόν και μετά τον Γιώργο Μπαρτζώκα, θα ακολουθήσουν και οι παίκτες. Και πρώτα από όλα οι δύο προαναφερθέντες. Ήδη στον Κάιλ Χάινς φαίνεται να έχει γίνει μία πρώτη κουβέντα και τις επόμενες ημέρες αναμένονται εξελίξεις στην υπόθεσή του, αλλά και με τον Βασίλη Σπανούλη. Το “κακό” για τον Ολυμπιακό είναι πως το κασέ των δύο παικτών (και όχι μόνο) έχει ανέβει πολύ μετά τις επιτυχίες τα δύο τελευταία χρόνια και έτσι χρειάζονται λεπτοί χειρισμοί, προκειμένου να επέλθει η συμφωνία.

Πέρα από τους δύο συγκεκριμένους παίκτες, σημαντική είναι και η περίπτωση του Έισι Λο, για τον οποίο επίσης έχουν εκφράσει ενδιαφέρον μεγάλες ευρωπαϊκές ομάδες. Ο Αμερικανός γκαρντ έχει ανεβάσει και αυτός τις… μετοχές του και περιμένει για την επόμενη χρονιά ένα καλύτερο συμβόλαιο. Τώρα αν θα είναι σε θέση να του το προσφέρει ο Ολυμπιακός, θα φανεί στην πορεία, ενώ από τους υπόλοιπους ξένους είναι δείχνει να είναι δύσκολο να μείνει κάποιος με τους Τζος Πάουελ και Μαρτίνας Γκετσεβίτσιους να αποτελούν ήδη παρελθόν.

Όπως και να έχει, ο Ολυμπιακός και οι Αγγελόπουλοι καλούνται σε δύσκολους καιρούς να κρατήσουν την ομάδα που κατέκτησε δύο συνεχόμενες χρονιές την Ευρωλίγκα σε υψηλό επίπεδο. Παρά το γεγονός πως χάθηκε το πρωτάθλημα, στις τάξεις του συλλόγου υπάρχει αποφασιστικότητα ενόψει της επόμενης σεζόν, όπως και εμπιστοσύνη στο τεχνικό επιτελείο και στους περισσότερους παίκτες. Το φετινό καλοκαίρι πάντως, αναμένεται να είναι καυτό για τον Ολυμπιακό