Ο Ντέιβιντ Μπλατ έβγαλε το λάδι για τελευταία φορά φέτος στους παίκτες του Ολυμπιακού. Οι προπονήσεις της ομάδας ολοκληρώθηκαν, αφού πλέον δεν υπάρχουν άλλες αγωνιστικές υποχρεώσεις για τη τρέχουσα σεζόν.

Οι ερυθρόλευκοι, βέβαια περιμένουν ακόμα τις αποφάσεις του ΑΣΕΑΔ για τις δυο προσφυγές που έκανε η ομάδα. Ο Ολυμπιακός είχε κάνει τρεις προσφυγές. Η πρώτη όμως, κατά της ΚΕΔ για τον ορισμό – κλήρωση των διαιτητών της 26ης αγωνιστικής απορρίφθηκε ήδη. Ετσι εκκρεμούν ακόμα οι άλλες δυο προσφυγές που είχε κάνει η ομάδα. Η μια είναι κατά του ΕΣΑΚΕ (επειδή επικύρωσε την βαθμολογία και όρισε τα πλέι οφ, ενώ ήταν σε εξέλιξη η προσφυγή της ομάδας κατά της ΚΕΔ) και η δεύτερη κατά της απόφασης του Αθλητικού Δικαστή, που τιμώρησε με υποβιβασμό τον Ολυμπιακό. Από την άλλη, όμως, οι προσφυγές δύσκολα θα αλλάξουν την ροή του πρωταθλήματος και έτσι ο Ολυμπιακός δεν πρόκειται να ξαναμπεί σε παρκέ φέτος. Ετσι οι προπονήσεις τελείωσαν στην ομάδα για φέτος.

Τις αμέσως επόμενες μέρες ο Μπλατ θα έχει τετ α τετ με τους Παναγιώτη και Γιώργο Αγγελόπουλο, για να μπει μπροστά ο μεταγραφικός σχεδιασμός για τη νέα σεζόν. Οι ερυθρόλευκοι που αν δεν αλλάξει κάτι με το ΑΣΕΑΔ θα βρεθούν του χρόνου στη δύσκολη θέση να παίζουν στην Α2. Από την άλλη, όμως, θα παίζουν και στην Ευρωλίγκα και αυτό σημαίνει ότι πρέπει να χτιστεί μια ομάδα για να κάνει μια εξαιρετική πορεία. Αρα οι βάσεις πρέπει να μπουν από τώρα και γι’ αυτό αποφασίστηκε να ξεκινήσουν από τώρα οι επαφές Μπλατ – διοίκησης για τον σχεδιασμό.