Ο Γιάνις Τίμα μίλησε στην ιστοσελίδα της ρωσικής εφημερίδας «Izvestia» για τη νέα σελίδα της καριέρας του με την Χίμκι (δόθηκε δανεικός στους Ρώσους από τον Ολυμπιακό).

Η κουβέντα, όμως, δεν έμεινε μόνο εκεί. Πήγε και στην θητεία του στους ερυθρόλευκους και στο γεγονός ότι δεν κατόρθωσε να στεριώσει στην ομάδα και παραχωρήθηκε με δανεισμό στον ρωσικό σύλλογο.

Ο Λετονός φόργουορντ απέφυγε να μιλήσει ευθέως για το τι συνέβη και δεν μπόρεσε να «πιάσει» στον Ολυμπιακό και παραχωρήθηκε τελικά στη Χίμκι. Ο παίκτης σχολίασε, όμως, το θέμα με έμμεσο αλλά σαφή τρόπο και είπε: «Δεν θα ήθελα να σχολιάσω κάτι πάνω σε αυτό. Όμως, για να είμαι εδώ, τότε κάτι προφανώς πήγε λάθος».

Ο Γιάνις Τίμα μίλησε και για την πορεία στην Χίμκι. Τόνισε ότι ήθελε να παίζει και γι’ αυτό αποφάσισε να πάει στην Χίμκι, επισήμανε ότι είναι ευχαριστημένος στη ομάδα και ανέφερε ότι ο προπονητής των Ρώσων, Ρίμας Κουρτινάιτις τον εμπιστεύεται απόλυτα.

Αναλυτικά ο Λετονός είπε: «Ήρθα εδώ γιατί θέλω να παίζω και να απολαμβάνω το μπάσκετ. Και μου αρέσει εδώ. Ο προπονητής με εμπιστεύεται και η Χίμκι είναι μία ομάδα που παλεύει για τα καλά αποτελέσματα στη VTB League. Έχουμε μία ομάδα πολύ δυνατή ομάδα».