Ο Ολυμπιακός -και όχι ο Κώστας Παπανικολάου– φαίνεται πως επιλέγει να ενισχύσει με 1.500.000 ευρώ το ταμείο του, αφήνοντας τον παίκτη να πάει στην Μπαρτσελόνα. Κι ενδεχομένως πολύ καλά κάνει, αφού -από τη στιγμή που δεν υπάρχει συμφωνία για επέκταση του συμβολαίου του- θα τον έχανε του χρόνου, χωρίς να πάρει ένα ευρώ.

Οι πληροφορίες θέλουν τον διεθνή παίκτη να ντύνεται εδώ και τώρα “μπλαουγκράνα” και, παρότι μέχρι να ανακοινωθεί μια μεταγραφή τίποτα δεν έχει χαρακτήρα οριστικού, πλέον ο Ολυμπιακός οφείλει να αναπροσαρμόσει τον μεταγραφικό του σχεδιασμό.

Πρέπει να πάρει έναν παίκτη που να αγωνίζεται στη θέση “3” και να είναι βασικός, προκειμένου να καλυφθεί το κενό του “Παπ” κι από εκεί και πέρα να “γεμίσει” με παίκτες από πιο κάτω… συρτάρια τα κενά στην περιφέρεια και στη ρακέτα.

Η επιλογή των “ερυθρόλευκων” δεν είναι εύκολη. Από τη μια υπάρχει η απώλεια ενός βασικού παίκτη (το ότι είναι Έλληνας, απλά τον κάνει πιο σημαντικό), από την άλλη είναι ένα διόλου ευκαταφρόνητο ποσό, το οποίο θα εισπράξει ο σύλλογος του Πειραιά από την πώλησή του.

Ο Παπανικολάου έχει κάθε λόγο να θέλει να συνεχίσει την καριέρα του στην Μπαρτσελόνα, αυξάνοντας κατά πολύ τις αποδοχές του, αλλά δεν μπορούσε να το κάνει χωρίς τη σύμφωνη γνώμη του Ολυμπιακού, που έχει τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο σε αυτή την επικείμενη μεταγραφή.